Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

26

0 hozzászólás

Blazsán Patrik nyolcadik lett a Gran Turismo világbajnokságon

A FIA által is hitelesített tornán a magyar fiú remek eredményt ért el, a bajnok a brazil Igor Fraga lett. A gyártók versenyét a Lexus nyerte.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, magyar résztvevője is volt a november 18-án Monacoban megrendezett, a FIA által is hitelesített Gran Turismo Nemzetek Kupáját. Miután Blazsán Patrik októberben a legjobb tíz között végzett az európai selejtező tornán, így ő is elutazhatott a hercegségbe, hogy megmérettessen.
 


És nem találtatott könnyűnek. A tornán végül 25 pontot szerezve a nyolcadik helyezést érte el, amely nagyon szép eredmény. A világbajnoki címet végül a brazil Igor Fraga nyerte el, aki a selejtezők során is mutatott be bravúrokat, ugyanis az egyik futamon a tizedik helyről küzdötte fel magát a dobogó tetejére.

 

Ezzel párhuzamosan online zajlott a gyártók versenye is, ahol az adott régió három legjobb versenyzője képviselte a világbajnoki döntőbe jutott 16 legjobb gyártót. A rendkívül szoros versenyen a Tyrell Meadows, Vincent Rigaud és Kanata Kawakami alkotta csapat világszínvonalú csapatmunkával és kitartással szerezte meg a győzelmet a Lexus számára.
 


A hatalmas siker, amely az első e-sport bajnokságot jellemezte, szintén rámutatott arra, hogy a játék valósághű járműmodellezésének és a versenyzők kivételes ügyességének együttese alkalmas lehet arra, hogy átalakítsa az online versenyzés eszközeit és kereteit. Egyes szakértők véleménye szerint ezek a tényezők is közrejátszottak abban, hogy a GT Sport mérföldkőnek minősül az autóversenyzés jövőjét illetően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!