Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

17

0 hozzászólás

Olyan számítógépet villantott a Cooler Master, amitől elakad a szavad

Nem csak a cápát formázó háztól, de az árától is.

 

A Cooler Master messziről indult és messzire jutott. A gyártó a napokban olyan PC-t mutatott be, amely minden tekintetben egyedülálló. Különlegességét nem a hardver adja, bár arra sem lehet panasz, hanem egyértelműen a ház, amibe beépítették. Bemutatkozott a Shark X.

 

A név nem véletlen, ugyanis a ház valóban egy cápát formáz, a designt pedig Inony tervezte. A formavilágot nehéz szavakba önteni, egy futurisztikus robotcápát ábrázol, amelynek mind a talapzatán, mind a különböző elemein RGB-világítás van. A ház eredetileg a Cooler Master 2019-es PC-ház modifikációs versenyén bukkant fel, mostantól viszont bárki megveheti, akinek elég pénz van a számláján.
 


Ami a belsőt illeti, egy Intel Core i7-14700F processzort kapunk egy B760I DDR5 Wifi chipsetre épülő alaplapon. Memóriából 64 GB-ot pakolnak bele két 32 GB-os, 6000MHz-es modullal. Az adatainkat egy 2TB-os M.2 PCIe 4.0 NVMe SSD-n tárolhatjuk. A grafikus feladatokat pedig egy Nvidia GeForce RTX 4070Ti Super végzi el.

 

A Cooler Master tehát egy olyan PC-t kínál, amely bár bivalyerős hardverrel rendelkezik, mégis leginkább a megjelenésével hódíthat. A Shark X méltán lehet a szoba dísze is, már amennyiben meg tudjuk fizetni az árát. A gyártó ugyanis nem szégyenlősködött, amikor az árcédulát írta: a PC-ért 6999 dollárt, vagyis nagyjából 2,5 millió forintot kérnek el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!