Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

03

0 hozzászólás

A ZOTAC is beszáll a kézikonzolok háborújába

És teszi ezt egy kifejezetten ígéretes újdonsággal, a ZOTAC Zone-nal.

 

A Nintendo évtizedek óta a hordozható konzolok királyának számít, habár igaz, hogy sokáig a PlayStation Portable és PlayStation Vita kivételével nem nagyon akadtak kihívói. Az utóbbi években viszont az egyébként továbbra is töretlenül sikeres Nintendo Switchnek olyan konkurensekkel kell felvennie a harcot, mint a SteamDeck, az ASUS ROG Ally, az MSI Claw és hamarosan a ZOTAC Zone.

 

Utóbbit a gamescomon jelentették be. A készülék egy AMD Ryzen 7 8840U processzorra épül, amelyet Radeon 780M integrált grafikus vezérlővel támogatnak meg. A rendszer 16 GB DDR5 memóriát kap, míg az adatokat egy 512 GB-os M.2 NVMe PCIe 4.0 x4 SSD-n tárolhatjuk. A konzol 7 hüvelykes AMOLED érintőkijelzőt kap, amelynek felbontása 1920*1080 pixel, ezt 120Hz-en frissíti.
 


A hordozható konzolon természetesen a Windows 11 egy verziója fut. A konzol felépítésére a szimmetria jellemző, a két analóg kar (itt hall effect szenzor) mindkét oldalon ugyanott található, felettük pedig a D-Pad és a négy (A-B-X-Y) parancsgomb kapott helyet, alattuk pedig egy-egy touchpad. Nem hiányoznak a ravasz billentyűk sem, felettük pedig két tekerőgomb is odafért. A kommunikációért WiFi 6E és Bluetooth 5.2 felelős.

 

A ZOTAC Zone-t egy 48,5 Wh-s akkumulátorral szerelik, amely picit erősebb az Allynál, de gyengébb a SteamDecknél. A gyártó szeptemberre ígéri a premiert, de ennél pontosabbat egyelőre nem árultak el. A hordozható konzol ajánlott fogyasztói ára 850 euró körül mozog.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!