Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

11

0 hozzászólás

Bemutatták a PlayStation 5 Prót

Erősebb grafikus teljesítmény, nagyobb tárhely, de változatlan méret magas áron.

 

Az elmúlt napokban már sokan pletykáltak arról, hogy a Sony hamarosan leleplezi a PlayStation 5 Prót. Még egy kép is kiszivárgott az új konzolról, amely új generációt még nem hoz, de alaposan feljavíthatja immár négy éves elődjének teljesítményét. A hivatalos bejelentésre végül tegnap este sor is került.

 

A PlayStation 5 Pro valóban erősebb hardvert kap, ami elsősorban a grafikus teljesítményét fogja növelni. A mérnökök elmondása szerint az új GPU nagyjából 67%-kal lesz gyorsabb elődjénél, a memória pedig 28%-kal, ami együttesen nagyjából 45%-os effektív teljesítménynövekedést hozhat. Ehhez társul egy teljesen új ray tracing vezérlés, amely kétszer, néhol háromszor nagyobb teljesítményt ígér sugárkövetésben. A felskálázást mesterséges intelligencia vezérli.

A konzol kompatibilis lesz a PlayStation 5 minden kiegészítőjével, így a PS VR 2-vel is. Játékok terén már most számos címről tudni, hogy dedikáltan elérhető lesz PS5 Próra is, de a visszafelé kompatibilitás jegyében 8500 PS4 és PS5 játék lesz, ami akár magasabb felbontáson is futni fog az új konzolon.

 

A PlayStation 5 Pro jóval drágább lesz elődjénél, amely már eleve nem olcsó. A hírek szerint a Sony Európában 799 eurós ajánlott fogyasztói árat jelölt meg, ami átszámítva 320 ezer forintnak felel meg. A premierre november 7-én kerülhet sor, de az előrendelés már szeptemberben és októberben elkezdődik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!