Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

14

0 hozzászólás

Újszerű irányítási megoldással érkezhet az IQOO 7 okostelefon

A napokban bemutatott készülék új szintre emelheti az érintőképernyők működését, de ez főleg játékok terén lehet hasznos.

 

Az okostelefonok térnyerésének egyik előfeltétele volt az érintőképernyő technológiájának fejlődése. Ma már teljesen természetesnek vesszük ezt a funkciót, az összes okostelefon erre épül. De a kínai Vivo új készüléke lehet, hogy új szintre emeli a technológiát, az IQOO 7 ugyanis nyomásérzékeny érintőképernyővel érkezik.

 

A készülék a Qualcomm legújabb Snapdragon 888 SoC-jére épül, vagyis teljesítményben a csúcskategóriába kerülhet. Ehhez Adreno 660 GPU, valamint 8-12 GB memória társul. A nem bővíthető UFS 3.1-es belső tárhely 128 vagy 256 GB lehet. Az előlap tetején, középen helyezkedik el a 16 megapixeles szelfikamera. A hátoldalon pedig egy kameratriót találunk: 48 megapixeles fő és 13-13 megapixeles ultraszéles látószögű és portré kamerákat kapunk.
 


De az érdekesség egyértelműen a kijelző. A 6,62 hüvelykes AMOLED panel 120Hz-es sebességen frissül, támogatja a HDR10+ tartalmakat is, felbontása pedig 1080*2400 pixel. Az érdekessége viszont nem is ebben rejlik. A képernyő két sarkában ugyanis nyomásérzékeny felületet építenek be. Ez képes lesz megkülönböztetni, hogy milyen erővel nyomjuk le a képernyőt, amihez aztán különféle parancsokat társíthatnak a fejlesztők. Ez elsősorban a játékok terén lehet érdekes.

 

A 4000 mAh-s, 120W-os gyorstöltést is támogató akkumulátorral szerelt Vivo IQOO 7 a tervek szerint napokon belül megjelenhet Ázsiában, ajánlott fogyasztói ára 480 euró körül mozoghat. Azt viszont nem tudni, hogy hozzánk is eljut-e és ha igen, mikor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!