Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

30

0 hozzászólás

Új előzetesen a PS5-re készülő Demon’s Souls remake

A 2009-es klasszikus felújítása nem csak látványvilágban szépül meg, de a játékmeneten is faragnak.

 

Ma már külön műfajnak számítanak azok a játékok, amiket a rajongók csak soulslike játékokként emlegetnek. Ezek legfőbb jellemzője a brutális nehézség, ahol a legkönnyebb ellenfélbe is százat kell úgy beleütni, hogy közben nekünk elég két bekapott találat a halálhoz. Sokan ezt a műfaj a Dark Souls trilógiához kötik, pedig régebbre eredeztethető. Az első ilyen játék a 2009-es Demon’s Souls volt.

 

Ebből készül most PlayStation 5-re egy remake a Bluepoint Games jóvoltából. A játék látványvilága természetesen össze sem lesz hasonlítható a tizenegy évvel korábbi PS3-as elődével. De a fejlesztők nem csak a grafikát teszik naprakésszé, hanem a játékmenetet is.
 


Bár az alapokhoz nem nyúlnak, néhány ma már elavultnak tekinthető részleten változtatnak. Ilyen a félreugrás, amely annak idején csak négy fix irányban volt kivitelezhető, most már bármerre. A gyógyító növényekből már nem hordhatunk magunkkal mázsányit, mivel minél több van nálunk, annál jobban lelassít a cipelésük. A harcrendszer megújításánál törekednek a hűségre, így amellett, hogy az animációk részletesebbek és szebbek lesznek, a dinamikájuk nem változik.

 

A játékosok két megjelenítési mód közül választhatnak majd. A cinematic mód 4K-s felbontást, szebb grafikát, de csak 30 fps-t ígér, míg a performance mód 4K-s felbontást, valamennyire puritánabb látványvilágot, de már 60 fps-t. Emellett lesznek különféle bekapcsolható grafikus szűrők is, amitől akár fekete-fehérben is játszhatunk. A Demon’s Souls a tervek szerint kizárólag PlayStation 5-re fog megjelenni november 12-én.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!