Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

07

0 hozzászólás

Trackball játékosoknak?

Igazi ritkaság bukkant fel a piacon, amellyel akár egy új szegmens is nyílhat a jövőben.

 

A trackballok sosem tudták igazán megszorongatni az egerek egyeduralmát a perifériák piacán. Ha nagy ritkán meg is jelenik egy-egy újabb ilyen eszköz, az általában nem kap különösebben nagy hírverést. A trackballok működési elve szerint nem az eszközt magát mozgatjuk, hogy az alján található szenzor kövesse az elmozdulást a talajhoz képest, hanem az eszköz tetején található golyót mozgatjuk az ujjainkkal. Ez elsősorban akkor lehet hasznos, ha egy normál egér mozgatásához nincs elég hely.

 

Olyan trackballt, ami kifejezetten a játékosoknak készült volna, eddig nem nagyon lehetett találni a piacon. Ám most ez megváltozott, mivel megérkezett a GameBall, amely pontosan ezt a piaci rést hivatott betölteni. A GameBall egy szimmetrikus kialakítású eszköz, amely így mindkét kézzel ugyanolyan kényelmesen használható. A tetején középen kapott helyet a 38,1 mm átmérőjű golyó, amit az ujjainkkal lehet mozgatni.
 


A golyó alatt egy PixArt szenzor dolgozik, bár ennek pontos típusát nem jelölték meg a tervezők. A billentyűk (ezekből hat kapott helyet az eszközön) alatt pedig Omron kapcsolók lapulnak, így a szavatosságra aligha lehet majd panasz. A szenzor érzékenysége több lépcsőben állítható 400 és 3000 DPI között. A polling rate 1000Hz, az adatkapcsolatot pedig kábel biztosítja.

 

Egyelőre nem tudni, hogy hazánkban is kapható lesz-e a GameBall, jelenleg csak Nagy-Britanniában lehet beszerezni. Ott 148 dollár körüli árat kell érte fizetni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!