Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

10

0 hozzászólás

Kiokosították a maszkokat is

Íme egy termék, ha egy vagyont akarsz fizetni egy maszkkért és néhány extra adatért.

 

Az utóbbi évek egyik nagy technikai trendje a teljesen hétköznapi tárgyak „okosítása” volt, ami voltaképp általában annyit takar, hogy az adott eszköz hálózaton keresztül valamilyen adatokat szolgáltat a felhasználónak a működéséről, esetleg távolról is vezérelhetővé vált. Igaz ez a villanykapcsolóktól kezdve a pulóvereken keresztül immár az utóbbi év egyik legkelendőbb új ruhadarabjáról, a maszkokra is.

 

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az AirPop cég már évek óta foglalkozik maszkok gyártásával, így ők kellő rutinnal néztek szembe a globális kereslet 2020-ban történt hatalmas megugrásával is. Most viszont egy olyan termékkel rukkoltak elő, amelyről a legtöbb ember csak annyit kérdez: minek?
 


Az AirPop Active+ ugyanis tulajdonképpen egy okosmaszk. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az egyébként teljesen hétköznapi maszkba egy szenzort varrtak bele, amely egyfelől egy sor adatot mér, másfelől ezeket bluetooth-on továbbítja a viselő okostelefonjára. A szenzor a gyártó elmondása szerint méri a lélegzetvételek számát és figyeli a ritmusát. Bizonyos kiszűrt szennyeződéseket képes jelezni, illetve szól, ha a maszkba varrt szűrőt ideje kicserélni.

 

Mint általában az így okosított eszközök, az AirPop Active+ is meglehetősen sokba kerül, de legalábbis sokkal többe, mint egy mezei, adatokkal nem szolgáló, de egyébként létezése elsődeles célját így is maradéktalanul ellátó társa. A gyártó ugyanis 150 dollárt kér érte, ami nagyjából százszorosa egy hétköznapi maszk árának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!