Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

28

0 hozzászólás

Gyűrűalakú lámpa tartalomgyártóknak az Elgatótól

A Ring Light közepébe kamerát is állíthatunk, az eszköz egymagában képes kiváltani az Elgato korábbi lámpáit.

 

Az Elgato manapság az egyik legnépszerűbb márkának számít az online tartalomgyártók körében, ami nem is csoda, hiszen e tevékenység számos területére kínálnak jó minőségű céleszközöket. Ilyen például a most bemutatott Ring Light is, amely egy sokoldalú LED-es fényforrás.

 

Aki valaha állt bármilyen okból is kamera elé, az jól tudja, mennyire fontos a megfelelő megvilágítás. Erre sokan egyszerre több lámpát és azokon különféle derítőket alkalmaznak. De az Elgato Ring Light egymagában is képes lehet akár két ilyen lámpát is kiváltani. A titok a kialakításában rejlik, amelyre a neve is utal. A lámpa ugyanis gyűrű formájú, vagyis egyszerre több irányból is megvilágítja a kamera előtt álló személyt.
 


A lámpában 160 OSRAM LED dolgozik, amelyek fényereje 2500 lumen is lehet. A fehéregyensúlyt pedig 2900 és 7000 kelvin között állíthatjuk szabadon. Ehhez az Elgato dedikált gombokat is telepített, de az eszköz természetesen kompatibilis a gyártó vezérlőegységeivel (hardveres és szoftveres egyaránt) is.

 

Az Elgato Ring Light közepébe kamerát (vagy akár telefont) is helyezhetünk, amely szintén egy igen praktikus megoldás. A lámpa gömbcsukón lényegében bármilyen szögbe állítható, az állvány alját pedig az asztal lapjához erősíthetjük, de igény szerint más talpat is felszerelhetünk rá. Mindezért a gyártó nagyjából 200 dollárt kér el, de egyelőre nem tudni, hogy mikortól lehet majd ténylegesen megvásárolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!