Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáRC

26

0 hozzászólás

Elképesztően pofás a Fractal Design új háza

Az ERA-ITX kizárólag mini-ITX alaplapokhoz készül.


A számítógépházak alapvetően három stílust szoktak képviselni: a teljesen semleges, a gamer és az elegáns. Persze ennél jóval szerteágazóbb a kategóriák száma, de ebbe a háromba szinte mindegyiket be lehet sorolni. A Fractal Design most egy olyan házat mutatott be, amely egyértelműen az elegáns kategóriába tartozik.
 


Az ERA-ITX egy kis méretű ház, amely elképesztően pofás designt kapott. A több színben is elérhető ház egy nem teljesen szabályos hasábot képez, amelynek élei a csúcsok felé kissé kifelé görbülnek. Ez ad az egész formának némi dinamikát úgy, hogy közben az előlapot átlóban picit megtörő vonallal és a matt festéssel megtartja az elegáns jellegét. Oldalt sem üveglapokat találunk, hanem csak egy átlósan futó rácsozást.

 

A ház 325*310*166mm, vagyis valóban nem egy méretes darab, így csak Mini-ITX alaplapok befogadására alkalmas. Ugyanezért grafikus kártyából is csak kisebb darabok férnek el benne, legfeljebb 295mm hosszúságban. A processzorra pedig egy maximum 120mm magas hűtőt lehet építeni. A házban ATX és SFX tápok is beépíthetők, ha utóbbi mellett tesszük le a voksunkat, akkor plusz egy HDD-t is beépíthetünk az ehhez szükséges keretbe.
 


A ház apró mérete nem gátolja meg, hogy megfelelő minőségű hűtésről is gondoskodjunk. A gyárilag mellékelt hátsó, 80mm-es ventilátor mellé felülre két 120mm-es, alulra pedig két 140mm-es forgólapátot építhetünk be.

 

A Fractal Design ERA-ITX háza többszínben – fekete, fehér, arany, ezüst és kék – is kapható, ezek között van, amelyik üvegből, más fából kapott fedlapot. Az árazás közepesnek mondható, 160 dollár körüli áron lehet hozzájutni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!