Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

13

0 hozzászólás

A Microsoft nem tervez exkluzív címeket az Xbox Series X-hez

Legalábbis a megjelenést követő első egy-két évben biztosan nem.


Az idei év vége több okból is izgalmasnak ígérkezik. Most mi ebből az Xbox Series X várható megjelenésére koncentráljunk! Habár a Microsoft egyelőre nem árulta el, hogy mikor tervezik piacra dobni a következő konzolgenerációt, jó eséllyel idén karácsony környékére lőtték be a premiert. Addig még sok részlet napvilágot láthat, ám egy dolgot már előre tisztázott Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője.

 

Mégpedig azt, hogy senki se számítson a premierkor kizárólag Xbox Series X-re megjelenő játékokra. Mint ismert, az egyes konzolos generációváltásoknál mindig készültek a gyártók és azok partnerei valami ütősnek tűnő exkluzív játékkal. Ez elsősorban azért fontos, mert ezzel lehet a legjobban ösztönözni a vásárlókat, hogy lecseréljék korábbi konzoljukat. Csakhogy a jelek szerint a Microsoft változtatni kíván ezen a szokásán. Matt Booty elmondása szerint nem csak a premierkor nem lesznek exkluzív játékok, de az azt követő legalább egy-két évben sem.
 


Ennek oka valójában egészen szimpatikus. A Microsoft ugyanis még nem fordít hátat az Xbox One-nak és variánsainak, azokat továbbra is forgalmazzák világszerte. Aki pedig a következő időszakban dönt úgy, hogy beruház egy ilyen konzolra, azt vélhetően elég nehezen érintené, ha nem sokkal később már olyan játékokat jelentenének be, amelyekről ő a jelen generációs konzoljával lemarad. Ehelyett tehát inkább csak olyan játékok fognak készülni, amelyek Xbox Series X-re és Xbox One-ra is meg fognak jelenni. Sőt, jó eséllyel PC-re is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!