Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

FEBR

25

0 hozzászólás

PlayStation-exkluzív játékok készülnek el PC-re

A folyamat már korábban elkezdődött, idén pedig tovább folytatódik, először a Days Gone-nal.

 

A Sony a jelek szerint fontos változtatás mellett döntött a PlayStation játékainak üzletpolitikája terén. Míg a cég sok-sok éven keresztül kitartott az exkluzív játékok tematikája mellett, az utóbbi években elkezdődött egy új folyamat, amely idén tovább folytatódhat. Ez pedig azt jelenti, hogy apránként egyre több PlayStation-exkluzív játék jelenhet meg PC-re.

 

Az első ilyen játékok a Quantic Dream stúdiójának alkotásai voltak, vagyis a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human. Ezek eredetileg mind PlayStation 3-ra vagy PlayStation 4-re készültek el, ám mostanra mindegyik elérhető PC-re is. Tavaly követte őket a Death Stranding és a Horizon Zero Dawn is.

 

És a legfrissebb hírek szerint idén is folytatódhat az új trend, ráadásul nem is akármilyen címmel és nem is olyan soká. Az eredetileg 2019-ben kizárólag PlayStation 4-re megjelent Days Gone fog megjelenni valamikor tavasszal PC-re. Ebből az apropóból már a hivatalos gépigényt is felfedték.
 


Ez alapján a minimumhoz egy Intel Core i5-2500K processzorra, 8 GB memóriára és egy Nvidia GeForce GTX 780 videokártyára lesz szükség. Ha viszont a maximális részletességre törekszünk, akkor már elkél egy Intel Core i7-4770 processzor 16 GB memóriával és egy Nvidia GeForce GTX 1060 videokártyával.

 

Ami érdekesség, hogy a fejlesztők kifejezetten SSD-t ajánlanak a játék alá, ami vélhetően az egyszerre megjelenített rengeteg karakter miatt lehet szükséges. A PC-s változat egyébként részletesebb modelleket, nagyobb látótávolságot és ultraszéles monitor-támogatást is ígér. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelenhet meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!