Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

15

0 hozzászólás

TV méretű gamer monitorral nyit a Corsair

A Corsair XENEON 32QHD165 mindent tud, amit ma elvárhatunk egy ekkora gamer monitortól.

 

A Corsair eddig elsősorban tápjairól, számítógépházairól és immár perifériáiról volt ismert. Emellett felvásárolták az Elgatót, így már az ő kifejezetten online streamelésre kihegyezett termékeiket is forgalmazzák. Monitor eddig nem volt a repertoárjukban, de csak eddig. Az első viszont máris igen impozánsra sikerült.

 

A Corsair XENEON 32QHD165 névre keresztelte az újdonságot. A nevéből máris kiderül két fontos adat. Egyfelől a monitor 32 hüvelykes képátlóval bír, vagyis egy kisebb TV méretével vetekszik. Ez manapság gamer fronton már egyáltalán nem ritkaság, de első monitornak mindenképpen figyelemfelkeltő. A második pedig a felbontás, amely QHD, vagyis 2560*1440 pixel.
 


A monitor kvantumpontos IPS panelt kapott, amely 165 Hz-en képes frissíteni a képet (a névadás egyébként erre is utal), az sRGB színskálát 100%-ban, a DCI-P3 skálát 98%-ban fedi le. Nem hiányzik az AMD FreeSync Premium és az Nvidia G-Sync támogatás sem. Megkapta a HDR Display 400 plecsnit is, a kontrasztarány 1000:1, míg a válaszidő 1ms.

 

A XENEON 32QHD165 érdekes állványt kapott. Az egy dolog, hogy a képernyő magassága állítható, illetve oldalra és fel-le is dönthető. Az viszont már ötletesebb, hogy a tartóoszlop tetejét úgy alakították ki, hogy oda lehessen erősíteni a webkamerát, mikrofont vagy épp világítást. A kialakítása kompatibilissá teszi az SLR kamerák és az Elgato Multi Mount karjának felszerelésére is. Portok terén a szokásosnak tekinthető kínálatot kapjuk: 2 db HDMI 2.0, 1 db DisplayPort 1.4 és melléjük 1 db USB Type-C DP csatlakozó található a hátoldalon.
 


A Corsair nem adja olcsón első gamer monitorját, de a fenti adatok fényében a 800 dolláros (~248 ezer forintos) ajánlott fogyasztói ár egyáltalán nem érződik kimagaslónak. Cserébe egy hatalmas, igényes és ötletes megoldásokat kínáló monitort kapunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!