Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

10

0 hozzászólás

Szinte már szemüveg a Pico VR Glasses

A Pico a CES-en mutatta be headsetét, amely a piacon jelenleg elérhető VR-eszközökhöz képest egészen apró.


Az Oculus által életre keltett VR-piacon ma már számos szereplő termékei elérhetőek. Ám ezek mindegyike, függetlenül az általuk használ platformtól, megegyezik abban, hogy meglehetősen ormótlanok, viselésük hosszú távon kényelmetlenné válhat. Ha ezekhez hasonlítjuk a Pico CES-en bemutatott új eszközét, egészen mást láthatunk.

 

A Pico elsősorban az üzleti szektorba kínál különféle termékeket és eszközöket, de most kipróbálhatja magát egy alapvetően a szórakoztatóipar által használt területen is. Bár a szakértők szerint a virtuális valóság hosszú távon az üzleti és tudományos életben is új lehetőségeket kínálhat, egyelőre leginkább a videojátékok piacán van aktívan jelen. Minden ilyen eszköz – Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR és társaik – megegyeznek abban, hogy méretükből és kialakításukból fakadóan nem túl esztétikus viseletek, ráadásul súlyuk miatt idővel kényelmetlenné is válnak. Ám a Pico VR Glasses egy kifejezetten apró, már-már egyszerű szemüvegre emlékeztető megoldást kínál erre a problémára.
 


A technikai paraméterek egyelőre nem minden részletre kiterjedőek, de a legfontosabbat már felfedték. A két 2,1 hüvelykes LCD kijelző együttes felbontása 3200*1600 pixel (vagyis 1600*1600 pixel oldalanként), ami teljesen elfogadható minőséget ígér. A képfrissítést is sikerült viszonylag magasra húzniuk a mérnököknek, másodpercenként 90-szer frissül a látott kép. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira a Pico VR Glasses, de egyes források szerint akár már 2020 második felében. Ugyanígy nem tudni, hogy elsősorban milyen felhasználási területre szánják, illetve milyen árcédulával látják majd el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!