Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

áPR

08

0 hozzászólás

Kifutóban az Oculus Rift S?

A VR-headset zászlóshajóját nem gyártják többé.

 

Az Oculust felvásárló Facebook igazi zászlóshajónak szánta, ehhez képest a jelek szerint meglehetősen rövid életűnek ígérkezik a 2019-ben megjelent Oculus Rift S. A gyártást ugyanis leállították, és a készletek kimerülése után a forgalmazásra is ez a sors vár.

 

Az Oculus Rift S 2019-ben jelent meg és az addigi legerősebb Oculus VR-headset volt. A kijelző felbontása 2560*1440 pixel, amelyet 80Hz-en frissít. A különleges kialakítású lencséknek köszönhetően a játékos látószöge 115 fokra nőtt. A beépített hangszórók sokkal kényelmesebb kialakítást kaptak, a fejpánt fül fölötti részébe süllyesztették őket.
 


A mozgáskövetést ugyanaz a rendszer végzi, amit az Ouculus Quest is kapott, vagyis a headseten is helyet kapott öt kamera és gyorsulásmérő, illetve a kontrollerekben infravörös jeladó is. Mindez lehetővé tette külső kamerák elhagyását, vagyis a sokkal kényelmesebb használatot.

 

Mindezért nagyjából 400 dollárt kér a gyártó, viszont a hírek szerint már nem gyártanak többet belőle. Ez azt jelenti, hogy amint a viszonteladók kifogynak a készleteikből, hivatalosan is megszűnik az eszköz forgalmazása. Így az Oculus Rift S direkt utód nélkül marad, a felhasználók pedig csak az Oculus Quest 2-t választhatják egy extra kábel kíséretében, hogy a PC-s VR-játékokat is tovább élvezhessék.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!