Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

25

0 hozzászólás

Jön az első haptikus kesztyű?

Évek óta folyik a HaptX Gloves fejlesztése, amely új szintre emelheti a virtuális valóságot.

 

X1-es haptikus booth ruha? Egyelőre még várnunk kell, hogy a virtuális valóság és az ehhez köthető eszközök olyan szintre lépjenek mint a Ready Player One-ban voltak. Viszont apró lépéseket már tettünk ez ügyben. Az egyik ilyen a HaptX Glove G1, amely új szintre emelheti a VR-élményt.

 

A kesztyű fejlesztése évek óta folyik, de a cég eddig nem készített olyan verziót, amely ténylegesen piacképes eszköz lehetne. A G1 viszont már ilyennek ígérkezik. A kesztyű egy hátra vehető szerkezet segítségével sűrített levegőt használ. A belsejében rengeteg apró zseb van, amelyeket annak függvényében fúj fel a rendszer, hogy milyen jelet kap. Így szimulálják a tárgyak érintésének érzetét.
 


A G1-ből több méret is elérhető lesz és egy feltöltéssel nagyjából háromórányi használatot enged. A gyártó elsősorban ipari és üzleti felhasználásra szánja, a tervek között robotkarok távoli működtetése is szerepel. Emellett a szórakoztatóipari felhasználástól sem zárkóznak el, hiszen Unity és Unreal Engine motorokhoz is készül fejlesztői környezet.

 

Ezzel együtt a HaptX Glove G1 valószínűleg még nem kerül be minden háztartásba, ugyanis nem csak az elsődleges felhasználási területe üzleti, de az árazása is. Egy szett nagyjából 5500 dollárba kerül, ezért a hátra vehető szerkezetet és egy pár méretre készült kesztyűt kapunk. De elérhető lesz több pár kesztyűt tartalmazó csomag is 18 000 dollárért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!