Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

17

0 hozzászólás

Hamarosan jön a haptikus mellény!

Ha új szintre emelnéd a VR-élményt, akkor mindenképp szükséged lesz egy ilyen kiegészítőre.

 

Bár a VR-headsetek egyelőre nem olyan ütemben terjednek, ahogy azt néhány éve még remélték a gyártók, a technológia igenis él, és még bőven lehet szebb jövője. Ehhez csupán az kellene, hogy jóval komfortosabb és sokkal-sokkal olcsóbb eszközöket tervezzenek a mérnökök. De a VR-élményt más módon is lehet fokozni. Erre az egyik legjobb példa lehet a dél-koreai bHaptics cég újdonsága, a TactSuit.

 

Tulajdonképpen egy olyan mellényről van szó, amely típusától függően 16 vagy 40 apró rezgőmotorral van felszerelve. Ezek Bluetooth technológián keresztül kapják az utasítást az éppen futó játéktól arra, hogy éppen milyen érzést keltsenek a játékosban.
 


Mindehhez 4900 vagy 9800 mAh-s akkumulátorok szolgáltatják az energiát, amelyek a fejlesztők ígérete szerint közel egy napos használatot is lehetővé tesznek. A motorok révén a játékosok érezhetik a bekapott ütéseket vagy találatokat, de vélhetően finomabb érzések keltésére is alkalmasak lesznek.

 

A két termék várhatóan hónapokon belül piacra kerül, a 40 motort tartalmazó TactSuit X40 500 dollárba, a 16 motoros TactSuit X16 300 dollárba kerülhet. Az ígéretek szerint a premierkor lesznek olyan VR-játékok, amelyek már támogatni fogják a kiegészítőt, de ezek száma folyamatosan nőni fog a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!