Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúN

04

0 hozzászólás

Fantomként dolgozik az ASRock AMD Radeon RX 6900 XT

A három ventilátor csak akkor pörög fel, ha a videokártya elér egy bizonyos hőfokot.

 

Az ASRock a többi hardvergyártóthoz hasonlóan igyekszik minél jobban kielégíteni a vásárlói igényeket, ám ez a szinte a teljes számítástechnikai iparágat sújtó globális chiphiány miatt nehezen megy. Szerencsére a gyártó így is tudja szállítani a nem csak bivalyerős, de mellé igen mutatós videokártyáját az AMD berkeiből.

 

Nem másról van szó, mint az ASRock AMD Radeon RX 6900 XT Phantom Gaming D 16G OC-ről, vagyis az ASRock saját tervei által átalakított csúcskártyáról. A tervezők az AMD által írt referencia GPU-órajelet 2250 MHz-ről 2340 MHz-re emelte fel, innen is ered az OC, vagyis OverClocked utótag.
 


Memóriából 16 GB GDDR6 VRAM került a kártyára, amely 256 bites buson kommunikál a GPU-val. Természetesen nem hiányozhat róla a hardveres ray tracing támogatás, illetve az AMD RDNA 2 architektúra sem. A gyártó alaposan áttervezte a kártya hűtését is.

 

A videokártyán három méretes ventilátort találunk, amelyek a külső hidegebb levegőt szívják be, az alattuk húzódó, igen sűrű cellákból épült hűtőbordákra, ahol megtörténik a hőleadás. Ezt egyébként a speciális hőpaszta is segíti. A tervezők a zaj csökkentésére is gondoltak. A három ventilátor (amelyek lapátjai különleges kialakításúak, így javítják a légáramlást) csak akkor kapcsol be, ha a kártya terhelésre egy bizonyos hőfokot elér.
 


De az ASRock Radeon RX 6900 XT nem csak bivalyerős, de még jól is néz ki. A középső ventilátor ugyanis ARGB megvilágítást kapott, amit egyébként hardveresen is ki lehet kapcsolni a kártyán. Emellett találunk egy csatlakozót is, amire további LED-világítást is rá lehet kötni.

 

Az ASRock újdonsága minden igényt kielégít, az AMD összes grafikai fejlesztését támogatja. A hátlapon három darab DisplayPort 1.4 csatlakozó mellett egy HDMI 2.1 portot is találunk. Mindezért azonban elég mélyen zsebbe kell nyúlni, de hát manapság gyakorlatilag minden gyártó minden videokártyájára érvényes ugyanez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!