Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúL

06

0 hozzászólás

Véget ért az Oculus Go pályafutása

Három évvel a bemutatása után befejezik az önálló VR-headset forgalmazását.


Az Oculus a virtuális valóság egyik úttörője, amely jelenleg több különböző termékkel is jelen van a lassan, de biztosan gyarapodó piacon. Az egyik ilyen eszköz az önálló, vagyis külső forrás nélkül is használható Oculus Go volt. Azért a múltidő, mert befejezték a forgalmazását.

 

A nyugdíjazás hátterében technológiai korlátok állnak, ugyanis az eszköz mai szemmel már meglehetősen elavultnak számít. Hátránya az utód Oculus Questtel szemben kifejezetten a mozgáskövetés terén érhető tetten. Ebben az eszközben ugyanis még a korábbi 3DoF technológia felel a fej mozgásának pontos követéséért. Ez azonban a térbeli pozíció meghatározására alkalmatlan, éppen ezért cserélték le az évek során a jóval precízebb 6DoF technológiára.
 


A fejlesztők ígérete szerint a piacról való kivezetés lassú lesz, vagyis aki korábban vagy akár mostanában vásárolt ilyen headsetet, nem kell azonnal a kukába hajítania azt. Legkésőbb 2022-ig még biztos érkeznek majd hozzá biztonsági frissítések, ugyanakkor a tudását nem fogják tovább gyarapítani, illetve a jövőben a külön az Oculus Go-hoz elérhető online áruházba sem kerülnek már új fejlesztések.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!