Motorola, Razr
0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

FEBR

03

0 hozzászólás

A Motorola Razr sem ússza meg a kijelzőhibákat

Még meg sem jelent, de már most lehet olvasni a várható problémákról.


Ha van olyan technológiai fejlesztés, amelyre hatványozottan igaz, hogy még gyerekcipőben jár, akkor az a hajlítható kijelzőké. Gondolhattuk, hogy talán a Samsung kapkodta el a Galaxy Fold bemutatóját és piacra dobását, mivel a készülék már az első teszteken fatális hibákat produkált. Ám a jelek szerint nem a Samsung volt türelmetlen, hanem egyszerűen még a technológia nem tart ott, hogy ténylegesen piacképes legyen.
 


Közeledik ugyanis a rivális Motorola Razr premierje, amely jóval olcsóbb készülék lehet a stílusteremtő Galaxy Foldnál. Viszont ez is hajlítható kijelzőt kínál, igaz, azt nem vertikálisan, hanem horizontálisan lehet kinyitni. Igen ám, csakhogy még meg sem jelent a készülék, máris arról lehet hallani, hogy akadnak majd vele komoly gondok.

 

Ha hinni lehet a híreknek, akkor azért korántsem olyan kardinális hibákról van szó, mint a Galaxy Fold esetében, de így is érdemes odafigyelni a készülékre. Éppen ezért a Motorola megpróbálja megelőzni a várható gondokat, és a korábbi Samsungéhoz hasonló „használati útmutató” videót tett közzé. Ebben olyan tanácsokkal látják el a leendő vásárlókat, amelyek betartásával hosszú távon is biztosíthatjuk az egyébként méregdrága készülék működését.
 


A videóból kiderül, hogy a hajlítható kijelzős okostelefonok egyik Achilles-sarkának számító zsanérok jelenthetik az egyik problémát. Pontosabban az, hogy ezek miatt a kijelző még kinyitott állapotban is egy picit hullámos maradhat, mivel alatta jelentősen megerősített szerkezet lapul. Emellett felhívják a figyelmet a nedvesség eltávolításának fontosságára, illetve az éles tárgyaktól való óvásra is figyelmeztetnek.

 

Megismétlődni látszik tehát a Samsung Galaxy Fold története, amelynek méregdrága mivolta egy hímestojás érzékenységével párosult, vagyis az emberek sokszázezer forintért egy kisebb gyomorgörcsöt vásárolhattak maguknak. Mivel a Motorola Razr is 1600 eurós árcédulával kerülhet a boltokba február közepén, és hasonlóan érzékenynek ígérkezik, mint riválisa, nem nehéz megtippelni, hogy a fogadtatása is hasonló lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!