Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

12

0 hozzászólás

Már itt van az új Nintendo Switch, de a régi hiba még mindig él

A jelenleg legnépszerűbb hordozható játékkonzol kontrollerének analóg karjai még mindig hajlamosak önálló életre kelni.

 

Amióta a játékkonzolokhoz tervezett kontrollerekben analóg karok vannak (vagyis immár évtizedek óta), azóta ismeri a játékos társadalom az úgynevezett drifting hibajelenséget. Ez persze hol jobban előtérbe kerül, hol kevésbé annak függvényében, hogy az éppen aktuálisan elterjedt kontrollerek mennyire hajlamosak előidézni a hibát. Az utóbbi években sajnos megint gyakrabban előfordul, elsősorban a Nintendo által tervezett JoyCon kontrollereknél (de a Sony DualShock és DualSense kontrollerei is képesek produkálni).

 

A Nintendo a napokban dobta piacra a Nintendo Switch felújított változatát, amely elsősorban a beépített kijelzőben és a belső tárhely méretében újult meg. A konzol méretén nem változtattak, viszont ezen belül sikerült növelniük a képernyő méretét egészen 7 hüvelykig. Ami viszont ennél fontosabb, hogy immár OLED panel felel a képi megjelenítésért. A beépített háttértár méretét pedig megduplázták, 64 GB lett.
 


A JoyConra sajnos kezdettől fogva jellemző a driftelés. Ez egy igen bosszantó hiba, ami lényegében játszhatatlanná teszi a játékokat és általánosságban használhatatlanná a kontrollert. A jelenséget az analóg kar alatti érzékelő meghibásodása okozza, amely nyugalmi helyzetben is valamilyen irányú elmozdulást jelez, így a kontroller folyamatosan jelet továbbít és így vagy a kamera forog egyfolytában, vagy a karakter mozog.

 

Az új Nintendo Switch megjelenésével sokan remélték, hogy a Nintendo megoldotta a driftelés problémáját, ám sajnos nem így van. A jelek szerint ugyanis csak egy tüneti kezelést hajtottak végre, vagyis nem tudják elhárítani a hiba valódi kiváltóját, mindössze az elodázását tudták megoldani. Egy alátámasztásról van szó, amely elméletben hosszabb ideig képes megakadályozni az analóg kar szerkezetének kilazulását, ami a jelenséget okozza. Hogy ez a gyakorlatban mennyire válik be, az a következő hónapokban, években fog kiderülni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!