Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

21

0 hozzászólás

Újraértelmezné a kézikonzol fogalmát a Tecno

Az ő megoldásuk egy szemüvegbe költöztetné a kijelzőt.

 

Néhány évvel ezelőtt még a PlayStation Vita és a Nintendo 3DS uralták a hordozható kézikonzolok világát, majd nagyjából mindent letarolt a Nintendo Switch. Ugyanakkor az utóbbi években a Valve, az MSI és az ASUS is villantott egészen életképes hordozható játékkonzolt, amelyek a szokásos koncepcióra épültek: középen érintőképernyő, a kezelőszervek pedig a két oldalon.

 

Ezt a koncepciót gondolná újra a Tecno, akik a Pocket Go névre keresztelt eszközükkel merőben más megoldást kínálnának. A konzolt két részre bontják, mivel a képernyőt a kontroller közepéről egy AR-szemüvegbe költöztetnék. Ez két 0,71 hüvelykes microLED kijelzőket kap, amely a felhasználó számára nagyjából 215 hüvelykes kijelzőnek tűnne. A felbontás 1920*1080 pixel lehet, amit 60Hz-en frissít, így e téren nem tűnik kiemelkedőnek. A headset giroszkópot és jack-kimenetet is kaphat, valamint rezgőmotorok is kerülhetnek bele.
 


A számításokért és így a játékok futtatásáért természetesen az egyszerű kontrollernek tűnő egység felelős, illetve az abban megbúvó mini PC. Ez AMD Ryzen 7 8840HS processzorra épül, amit 16 vagy 32 GB LPDDR5 memóriával támogatnának meg. A háttértár 512 GB vagy 1 TB SSD lehet. Az eszköz Wifi 6 és Bluetooth 5.2 kommunikációra is képes.

 

A meg nem adott üzemidőért egy 50Wh-s akkumulátor felel, a tárhelyt pedig microSD-kártyával lehet bővíteni. A projekt egyelőre még támogatókra vár. A terv az, hogy a headsetet és a PC-t külön és egyben is meg lehet majd vásárolni. Előbbi külön 539 dollárba, utóbbi 1160 dollárba kerülne, míg egyben megvásárolva 1515 dollárt kell majd érte fizetni. Arról nincs hír, hogy ténylegesen mikor kerülhet a boltokba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!