Webáruházunk és üzleteink továbbra is zavartalanul üzemelnek, hogy megkönnyítsük nektek az otthonmaradást. Bővebben
0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáRC

26

0 hozzászólás

Friss házi kenyér könnyedén


Az új, mérleges Bosch MUM5 robotgépekkel még egyszerűbben megy az előkészítés, hiszen nem kell a hozzávalókat külön kiméregetni és ezzel millió mosatlan tálkát gyártani, hanem csak egymás után berakjuk a gép keverőtáljába az alapanyagokat, és közben mérünk a gép beépített mérlegével. A tára-funkciónak köszönhetően számolgatnunk sem szükséges a grammokat, hiszen minden egyes alapanyag után egy mozdulattal le tudjuk nullázni a mérleget.

Az 1000 W-os, erős motorral felszerelt Bosch MUM5-ös robotgépek egyszerre akár 2 kg-nyi kelt tésztával is könnyedén megbirkóznak.


Teljes kiőrlésű szendvicskenyér:

Az alábbi alapreceptből puha és foszlós, ráadásul egészséges teljes kiőrlésű kenyeret süthetünk.

Hozzávalók:
 • 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
 • 100 g fehér liszt
 • 50 g búzasikér
 • 270 ml langyos víz
 • 100 g tejföl
 • 30 g puha vaj
 • 1 cs. szárított élesztő
 • 2 teáskanál só

Elkészítés:
 1. A hozzávalókat jól dagasszuk össze a robotgép dagasztókampójával 3-as-4-es fokozaton, majd 1 órára tegyük meleg helyre kelni a tésztát.
 2. Az egy óra elteltével gyúrjuk át, formázzuk meg, majd letakarva pihentessük 30 percig.
 3. Végül előmelegített, 200-220 fokos gőzsütőben a kenyeret kb. 50 perc alatt süssük meg. Hagyományos sütőben is nagyon finom lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Friss házi kenyér könnyedén
Tipp 
2020 márc 26.
Friss házi kenyér könnyedén

Az új, mérleges Bosch MUM5 robotgépekkel még egyszerűbben megy az előkészítés, hiszen nem kell a hozzávalókat külön kiméregetni és ezzel millió mosatlan tálkát gyártani, hanem csak egymás után berakjuk a gép keverőtáljába az alapanyagokat, és közben mérünk a gép beépített mérlegével. A tára-funkciónak köszönhetően számolgatnunk sem szükséges a grammokat, hiszen minden egyes alapanyag után egy mozdulattal le tudjuk nullázni a mérleget. Az 1000 W-os, erős motorral felszerelt Bosch MUM5-ös robotgépek egyszerre akár 2 kg-nyi kelt tésztával is könnyedén megbirkóznak.

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!