Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0
Értékelj és nyerj! Értékelj és nyerj!

BTScanner Bluetooth mobiltelefon jelenlét érzékelő (VCS-KIE-BTS)

Kérem várjon ...

Rendelhető

Jótállás: 1 év
19 995 Ft
-
+

Cetelem hitelkártyával csak: 18 595 Ft

A kedvezmény kizárólag bolti átvétel esetén érvényes!

BTScanner Bluetooth mobiltelefon jelenlét érzékelő (VCS-KIE-BTS)

Tulajdonságok:

A mobiltelefon az egyetlen dolog, ami mindig nálunk van, amikor elhagyjuk a házat vagy éppen hazaérünk, így a telefon jelenlétének az érzékelése kiválóan alkalmas a hazaérkezésünkkel vagy távozásunkkal kapcsolatos automatizáláshoz.

A BTScanner a klasszikus Bluetooth 2.0 technológiát használja a hatótávolságon belüli mobiltelefonok érzékelésére. Ha megtalálja bármelyik előre megadott telefont, akkor HTTP-s (Direct Device to Device (DDD)) parancsokat képes küldeni közvetlenül az ilyet fogadni képes IoT okoseszközöknek, és ezáltal automatizálni képes a hazaérkezéshez kapcsolódó folyamatokat, például a kertkapu kinyitását, a garázsajtó kinyitását, redőnyök felhúzását / leengedését, vagy éppen a lámpák fel-lekapcsolását. Hasonlóképpen, képes ú.n. "Reverse" HTTP-s DDD parancsot küldeni távozáskor is, azaz akkor, ha a korábbi találatok után 5 keresési cikluson keresztül egyetlen telefont sem talál a hatókörén belül.

Közvetlenül (saját szerver nélkül is) használható bármilyen HTTP paracsokat fogadni képes eszközzel (pl. Shelly, Sonoff-Tasmota, ESPEasy).

Ezen kívül MQTT üzenetet is képes küldeni az otthoni MQTT szervernek a mobiltelefon Bluetooth-ának a megtalálásakor, kompatibilis a Home Assistant, OpenHAB, FHEM, Homey rendszerekkel is. (Home Assistant config letölthető hozzá.)

A BTScanner Bluetooth-alapú mobiltelefon jelenlét-érzékelő egy különlegesen hasznos kiegészítője az otthon-automatizálási rendszereknek. A Bluetooth v2.0-nak köszönhetően régi hagyományos telefonok jelenlétének az érzékelésére is alkalmas, hiszen használatához nem szükséges a telefonokra app-ot telepíteni vagy a telefonokat külön beállítani, sem a Bluetooth-t nem kell párosítani a jelenlét érzékelővel. Mindössze az érzékelni kívánt telefonok BT azonosítóját kell megadnunk a jelenlét érzékelőnek, a telefonon pedig csak egy bekapcsolt Bluetooth-ra van szükség, és a BTScanner a kb. 10 méteres körzeten belüli telefonokat automatikusan érzékelni fogja (de nem kapcsolódik rájuk).

A jelenlét-érzékelő admin. felületén megadhatjuk az érzékelésre kiválasztott telefonok Bluetooth MacAddress-ét (egyedi azonosítóját). Ezek bármelyikének az érzékelésekor a jelenlét-érzékelő:

 • Vagy HTTP URL hívásokat (Shelly DDD, azaz Direct Device-to-Device parancsokat) képes indítani a helyi Shelly okoseszközök vagy a Tasmota firmware-es Sonoff eszközök felé
 • Vagy MQTT-vel kapcsolódni képes ESPEasy + MQTT az intelligens otthoni kiszolgálókhoz - pl. OpenHAB-hoz; FHEM-hez és Homey-hoz.

HTTP API esetén bármely telefon érzékelésekor elküldi az előre definiált (minden telefonra azonos) HTTP parancsot, MQTT esetén pedig az MQTT szervernek átadja az érzékelt telefon MacAddress adatát is, azaz MQTT-vel az egyes telefonkészülékekre külön-külön egyedi automatizmusok is létrehozhatóak.

Összesen maximum 15 db konfigurációs tétel (telefon BT MacAddress és URL parancs) adható meg egy BTScanner érzékelő az adminisztrációs felületén. Ebből max. 8-10 telefon megadása javasolt, mivel e felett már nagyon lassúvá válik a telefonok érzékelése, mivel a BT kapcsolatok keresése kb 6 másodperc/telefon hosszú ciklusokban zajlik, így 1 telefon esetén azonnal, 3 telefon esetén max. 18 másodpercen belül, 10 telefon esetében max. 1 percen belül érzékeli a BT-szkenner a telefon jelenlétét.

Ha a Bluetooth kb. 10 méteres hatótávolsága túl kicsinek bizonyul az ingatlan méretéhez képest, (pl. nagy alapterületű vagy több emeletes az épület, nagy a kert), vagy több mint 8-10 telefont kell felismerni, esetleg a kertkapu és garázskapu automatizálásra is szükség van, akkor több BTScanner jelenlét-érzékelő is működhet a hálózaton, akár egymással együttműködve is (ú.n. master-slave kapcsolatban).

A BTScanner adminisztrációs felületét a használat kezdetekor (vagy ha a megadott WiFi-hálózatra nem képes kapcsolódni) az eszköz WiFi Access Point-jára való csatlakozással érjük el, majd ott a BTScanner-t beállíthatjuk a WiFi -hálózatra való csatlakozásra.

Ha kertkaput vagy garázskaput szeretnél hazaérkezéskor automatikusan nyitni, akkor a telefon érzékelésén alapuló automatizálás helyett a BTScanner-hez a BTCarUSB kiegészítőt ajánljuk inkább.

Miért? Mert ha a BTScanner-rel a mobiltelefonunk jelenléte alapján automatizálunk, akkor elfordulhat, hogy a telefonunkkal a garázsnál vagy kertkapunál elhelyezett BTScanner érzékelő hatókörzetébe kerülve akaratunkon kívül kinyitjuk a garázskaput vagy kertkaput. Erre is van azonban megoldás: az autóban (a kocsi USB portjába, vagy egy szivargyújtó töltőbe dugva) elhelyezzük a BTScannerhez való, külön kapható BTCarUSB autós USB kulcsot, és ennek a jelenlétét csak akkor érzékeli a BTScanner és csak akkor nyitja ki a kaput, ha az USB-kulcs áram alatt van a járó motornak köszönhetően. A kocsi leparkolása és az indítókulcs eltávoltása után az USB kulcs jelenlétét a BTScanner már nem érzékeli és a jelenléte nem nyitja ki a kaput.

Funkciók:

 • Bluetooth 2.0-nak köszönhetően régebbi és újabb mobiltelefonokat is felismer (Android, iPhone, régi telefonok)
 • Támogatja a Shelly relék DDD (HTTP API) vezérlését - Shelly 1 / 1PM / 2 / 2.5 / 4Pro
 • Támogatja a Tasmota firmware-es (Sonoff) eszközök HTTP API-s vezérlését
 • Támogatja az ESPEasy-t is
 • Támogatja a redőnyvezérlést is.
 • Alexa kompatibilis (IFTTT-n keresztül)
 • Összesen 15 mobiltelefon (MAC BT 2.0 cím) és DDD parancs állítható be összesen (max. 8-10 mobiltelefon ajánlott)
 • A HTTP DDD parancsokat és az MQTT üzeneteket akkor küldi el, amikor a BT szkenner legalább egy mobiltelefont megtalál, vagy amikor a korábbi kapcsolat megszakad (és 5 keresési ciklus során nincs találat)
 • Ha a Bluetooth hatótávolsága túl rövid (pl. több emeletes az épület, vagy nagy a kert), vagy több mint 8-10 telefonja van, akkor egyszerre több BTScanner jelenlét-érzékelőt -t is használhat.
 • A konfigurálás jelszóval védett WEB felhasználói felületen keresztül hajtható végre.
 • A firmware frissíthető a WEB felhasználói felületen keresztül
 • Home Assistant, OpenHAB, FHEM, Homey kompatibilis

Specifikációk:

 • Tömeg: 0.111 kg: Méretek: 6.9 × 4.1 × 1.8 cm
 • Terméktípus: Bluetooth 2.0 telefonjelenlét-érzékelő
 • Eszköz működési betáp: 5V microUSB
 • Bekötés: 230V AC konnektor aljzat
 • WiFi kapcsolat
 • Interneten vezérelhető: helyi WiFi hálózaton állítható be
 • Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)
 • MQTT támogatás (gyári firmware-rel)
 • REST API támogatás (gyári firmware-rel)
 • Támogatott integrációk: Home Assistant, OpenHAB, Homey, FHEM, HTTP API (Shelly DDD, Tasmota Sonoff), MQTT
 • Webes (böngészős) admin felület

A termék gyártója: BTScanner
Azonnali megrendelés esetén várhatóan az alábbi időpontokban tudod a terméket átvenni:
Váci út Gyors átvétel Várhatóan átvehető: péntek (06.09)
AQUA EXPRESSZ Gyors átvétel Várhatóan átvehető: péntek (06.09)
Karinthy út Gyors átvétel Várhatóan átvehető: péntek (06.09)
Kiszállítás Gyors átvétel Várható kiszállítás
leghamarabb hétfő (06.12)
Személyes átvétel INGYENES!
Aznapi kiszállítás Budapest területén
Foxpost csomagpont 990 Ft
Posta Pont Csomagautomata 1190 Ft
Posta Pont átvétel 1190 Ft
Házhozszállítás 1490 Ft
GLS Flex Delivery futárszolgálat 1690 Ft
Nagycsomagos kiszállítás
A termék általános értékelése:

0 (0 értékelés)

5csillag
0
4csillag
0
3csillag
0
2csillag
0
1csillag
0
Cetelem alap hitel Nem elérhető
Cetelem 0% THM hitel Nem elérhető
Cetelem hitelkártyával 18 595 Ft

Akciók

Ajánlatunk Számodra - Best4You