Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

26

0 hozzászólás

Új trend aligha lesz belőle – átlátszó OLED TV a Panasonictól

A technológia már nem új, de piacképessé csak most válhat.

 

Manapság a TV-piacon egyre nagyobb szeletet követelnek maguknak az OLED TV-k, ami nem is csoda, mivel sokak szerint a legszebb képet ezek adják. Sok gyártó kísérletezik hasonló megoldásokkal, de vannak olyanok is, akik egészen más dolgokat kutatnak. Ilyen a Panasonic is, amely immár öt éve dolgozik az átlátszó OLED TV technológiáján.

 

Valójában nem ők az egyetlenek az iparágon belül, akik ilyesmivel rukkoltak elő, hiszen nemrégiben a Xiaomi is bemutatott egy ilyen készüléket, amiről azonban csupa negatív vélemény érkezett. Hogy mi lesz a Panasonic megoldásának a sorsa, azt nehéz megjósolni, mivel a Xiaomi terméke csak Kínában érhető el, a Panasonic viszont világszerte piacra dobja majd a TZ100 és TZ110 modelleket.
 


Mindkettőben az LG által gyártott 55 hüvelykes, 1080p felbontású OLED panel kap helyet, vagyis a képminőség terén szükség van kompromisszumokra. A gyártó nem fedte fel, hogy pontosan milyen fényerővel bír a panel, pedig erre elég nagy szükség lenne, hiszen gyakorlatilag átlátszó.

 

A két modell között az egyetlen érdemi különbség, hogy a TZ110 használható „hagyományos” módon is. Viszont mindkét modell méregdrága lesz, a hírek szerint 7000 dollár körüli áron lehet majd beszerezni. Ami már önmagában is durva árazás, de ha hozzávesszük, hogy a TV-funkciók terén is felemás hírek érkeznek, valamint sok kritika érte a technológiát a lényegében alig élvezhető kép miatt, még inkább elgondolkodtató, hogy van-e értelme erre elszórni egy autó árát…

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!