Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

27

0 hozzászólás

SSD-ket megszégyenítő méretű microSDXC kártyát villantott a Micron

Az új rekorder 1,5 TB adat tárolására alkalmas.

 

Míg néhány évtizeddel ezelőtt még a pár megabyte-os merevlemezek is egy tégla méretével vetekedtek (korábban pedig a szekrényekével), addig ma már konkrétan ezek több ezerszeresét vághatjuk zsebre. A mai microSDXC kártyák mérete kisebb egy átlagos felnőtt ember körménél, mégis több száz GB adat tárolására alkalmasak. Illetve egy ideje már a TB-os határt is átlépték.

 

A Micron a napokban új rekorderről rántotta le a leplet. A gyártó már korábban is tartotta a rekordot a legnagyobb kapacitású microSD memóriakártyák piacán, akkor 1TB volt a csúcs. Ezt most sikerült alaposan megtoldaniuk. Az új király ugyanis 1,5 TB adat tárolására alkalmas.

Az újdonság, amely évek óta készül, de csak most jutott el odáig a fejlesztés, hogy a partnergyártókon keresztül előrendelhetővé vált a termék, nem lesz olcsó mulatság. Egyes források szerint 400 dollár feletti árról indul majd a termék, amely az idő múlásával válhat egyre olcsóbbá, ahogy az általában lenni szokott.

 

Ezért a pénzért az i400 termékcsalád legnagyobb testvérét kapjuk meg, de számos egyéb variáció is piacra kerül egészen 64GB-ig. Az App Performance Class rendszerben az A2-es kategóriába esnek, QLC-s 3D NAND flash lapkákra épülnek. A tervek szerint az előrendelők valamikor a tavasz folyamán juthatnak hozzá a memóriakártyákhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!