Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

06

0 hozzászólás

Megérkeztek a PlayStation VR 2 első részletei

A Sony 4K-s kijelzőt és 120Hz-es képfrissítést is ígér, de sok más érdekes fejlesztés is lesz.

 

A Sony még tavaly tavasszal jelentette be hivatalosan, hogy dolgoznak a PlayStation VR utódján, amely PlayStation 4-en kínált jóval olcsóbb, de technológiailag jóval fejletlenebb VR-élményt, mint az Oculus Rift vagy a HTC Vive. A Sony akkor nem árult el részleteket, erre egészen mostanáig kellett várni.

 

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a PlayStation VR 2 névre keresztelt új headset hogy fog kinézni (így a képek is csak illusztrációk), de azt igen, hogy ez már bőven felveszi majd a versenyt a két legnagyobb konkurens termékeivel. A PSVR2 4K-s felbontást kínál, vagyis szemenként 2000*2040 pixelt, amit ráadásul 90-120 Hz-en fog frissíteni. A látószög valahol 110 fok körül fog mozogni, a HDR-megjelenítést pedig OLED panel garantálja.

 

A headset beépített szenzorokkal és kamerákkal rendelkezik, amelyek nem csak a fej mozgását követik, de figyelik az új PlayStation VR 2 Sense kontrollerek pozícióját is. A beépített kameráknak köszönhetően nem lesz szükség külső kamerára, ráadásul az egység mindössze egyetlen USB-C kábelen fog csatlakozni a PlayStation 5-höz.
 


Lesz 3D-s térhangzás is, valamint a headsetbe épített rezgőmotorok rengeteg extra érzést és információt szolgáltatnak majd a játékokból. Érezni fogjuk a karakterünk szívverését vagy egy fejünk mellett elsüvítő tárgy rezgését. Lesz szemkövető funkció is, vagyis a puszta tekintetünkkel is adhatunk majd ki parancsokat.

 

A PlayStation VR 2 Sense a DualSense összes menő tulajdonságát megörökli, így lesz haptikus rezgés és adaptív ravaszbillentyű is a tűpontos mozgáskövetés mellé. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Sony mikor és milyen árcédulával tervei piacra dobni az újdonságot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!