Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúN

03

0 hozzászólás

Maximális elegancia jellemzi a Fractal Design Define 7 és Define 7 XL házakat

A matt ház alap változatába is több, mint egy tucat háttértároló fér, míg az XL-be már másfél tucatnyi.

 

A Fractal Design nemrégiben bemutatta egyik legelegánsabb számítógépházát, illetve annak különböző változatait. A Define széria új generációja edzett üveg oldalfalakkal is kérhető, de a szerelhetősége miatt lehet sokak kedvenc választása.

 

A Define 7 megjelenésére tényleg az elegancia a legjobb jelző. A matt fekete (de választható fehér vagy szürke változat is) előlapot nem törik meg felesleges designelemekkel, az összes kezelőszerv a ház tetejére került. Aki szereti nézegetni az odabent összepakolt konfigurációt, az választhatja az edzett üveg oldalfalú változatot is, de akinek ez nem lételeme, az egy hagyományos verziót is talál.
 


A Define 7 alap változata 547*240*475 mm, tehát egy közepesen nagy házról beszélhetünk. Ám ennek ellenére odabent bőséges hely áll rendelkezésünkre az építéshez. A ház E-ATX, ATX, mATX és Mini-ITX alaplapok befogadására is alkalmas. A CPU-ra egy legfeljebb 185mm magas hűtőt szerelhetünk fel, míg VGA-ból alapesetben 315mm-est választhatunk maximum. Ám kis szereléssel elérhető, hogy egy jóval nagyobb, akár 491mm-es is beférjen.
 


A ház hűtéséről akár kilenc 120/140mm-es ventilátor is gondoskodhat: az előlap és a felső lap mögé három, a ház aljára kettő, hátulra pedig egy ventilátor szerelhető. Ami viszont igazán különlegessé teszi a Define 7-et, az a tárhelyelosztás. Ha ugyanis nem tartunk igényt mind a kilenc ventilátorra, akkor a szabadon hagyott helyekre is szerelhetünk HDD-t vagy SSD-t. Így az alapból hat 2,5 vagy 3,5 hüvelykes háttértár-helyből csinálhatunk szükség szerint akár tizennégyet is.
 


De ha még ez sem elég, akkor választhatjuk a Define 7 XL változatot is. Ez valamivel nagyobb, 604*240*566mm dimenziókkal bír. Ennek megfelelően odabent is több a hely. A CPU-ra itt is csak 185mm-ig választhatunk hűtést, de a VGA-ból már szereléssel akár egy monstrum 549mm-es is befér. A ventilátorok száma is nő: fentre és elölre négy kerül, alulra kettő, hátra pedig egy. És ugyanígy a háttértár-helyekből is több van, ebbe a házba már akár tizennyolcat is beépíthetünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!