Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

23

0 hozzászólás

Második kijelzős laptopok az ASUS-tól

Ezúttal nem a billentyűzet fölé, hanem a fedlapra építettek egy pontmátrixos kijelzőt.


Az ASUS régóta élen jár az innováció terén, ezt az utóbbi években egyre több játékosoknak szánt laptopjukban megismerhettük. Az egyik ilyen újító megoldásuk az AniME Matrix, amely bizonyos gamer laptopokban található meg.

 

Egy másodlagos, külső kijelzőről beszélhetünk, amely azonban nem a hagyományos technológiákat használja. Egy pontmátrix megjelenítő technikáról van szó, amellyel rengeteg érdekes animált tartalommal dobhatjuk fel gépünket.
 


A külön szoftverrel vezérelhető kijelzőn sokféle tartalom megjeleníthető. GIF-animációk, illetve különféle hasznos információk is nyomon követhetők rajta. Kiírhatjuk rá a dátumot és időt, az akkumulátor töltöttségi állapotát, de jelezheti az új emaileket is. Ezeket ráadásul becsukott, vagy akár alvó állapotban is.

 

Azt nehéz lenne most megjósolni, hogy a technológia mennyire terjedhet el a jövőben, de ötletesnek ötletes. A népszerűsége sokban függhet majd attól, hogy az ASUS mennyire ítéli ezt komoly költségnövelőnek, vagyis mennyivel kerülnek majd többe az ezzel felszerelt eszközeik a hagyományoshoz képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!