Üzleteink ÚJ NYITVATARTÁS szerint várnak titeket korosztály és időkorlát nélkül! Bővebben
0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáJ

19

0 hozzászólás

Kifejezetten játékosoknak készül az ASUS TUF Gaming AX3000 router

Nem csak a router megjelenése menő, de a tudása is korrekt.


Az ASUS egészen érdekes termékkel rukkolt elő. Szokás játékosoknak számítógépházat, egeret, billentyűzetet, fejhallgatót, de akár széket vagy más bútort is dedikálni. Ám most egy olyan eszközre sütötték rá a gamer jelzőt, amelyre alapvetően ritkán szokás. Ez az ASUS TUF Gaming router.

 

Az eszköz egészen pontosan az ASUS TUF Gaming AX3000 router nevet viseli. De mitől válik egy router gamerré? Természetesen nem csak a kinézete, de a nyújtott funkciók és szolgálatatások is. Az AX3000 alapvetően fekete, de a négy antenna tövét sárgára festették. Ez és a ház formavilága együtt valóban egy vagány, modern megjelenésű eszközt eredményeznek.
 


De a lényeg a házon belül van. A feladatokat egy Broadcom 6750 CPU látja el, amely számos érdekes funkcióval bír. Egyfelől a router már a WiFi 6 (802.11ax) szabványt is támogatja, amely az ígéretek szerint 3000 Mbps sebességet is kínálhat. Kapunk háromlépcsős portforwardingot, illetve megadhatjuk a hálózati aktivitás prioritási sorrendjét is. Ez nagyjából azt jelenti, hogy meghatározhatjuk, mely tevékenységeknek biztosítson nagyobb sávszélességet a router: a médiatartalmaknak, a játékoknak vagy épp az adatátvitelnek.

 

Az AX3000 támogatja az ASUS AiMesh rendszerét is, vagyis a több routerből épített, akár az egész épületet lefedő WiFi-hálózat kiépítését is. Emellett támogatja a WPA3 szabványt, de a beépített AiProtection Pro is a hálózatra csatlakozott eszközök védelmét biztosítja a külső támadásokkal szemben. Természetesen a router nem csak vezeték nélküli hálózatok kiépítésére használható, hiszen a WAN port mellett négy LAN port is található rajta. Ezek közül egy úgynevezett gaming port, amire konzolt vagy PC-t is köthetünk, hogy az azokon futtatott játékok adatforgalma prioritást élvezzen.
 


Az ASUS TUF AX3000 router a tervek szerint még májusban megjelenik, ajánlott fogyasztói ára 180 dollár körül mozoghat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!