Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

17

0 hozzászólás

Kiderült, mikor jön a PlayStation 5

A Microsoft után a Sony is pontos premierdátummal és árakkal látta el a következő konzoljait.


Ezúttal a Microsoft lépett előbb, mivel ők már múlt héten bejelentették, hogy mikor jelenik meg az új Xbox Series X és annak kistestvére, az Xbox Series S. Emellett a két konzol árazását is felfedték. Tegnap este viszont a Sony is felzárkózott mögéjük, ők is leleplezték a PlayStation 5 két változatának premierjét.
 


Az Xbox Series X és az Xbox Series S is november 10-én landol majd a boltok polcain. A két konzol között nem csak az árukban, de tudásukban is lesznek jelentős különbségek. Az Xbox Series X 499 dollárért lesz kapható és mindent tudni fog, amit a Microsoft jó ideje ígérget. A kisebbik változat (amely megjelenésében is eléggé elüt), az Xbox Series S viszont már 299 dollárért is megszerezhető lesz. Cserébe viszont csak 512 GB-os SSD kerül bele, a játékokat pedig 4K helyett csak 1440p-s felbontáson tudja majd futtatni – igaz, akár 120 fps-sel is.

 

De mi a helyzet a Sony háza táján? Ők tegnap este leplezték le az új konzol, illetve konzolok premierjét. Itt is többesszámban beszélhetünk, ugyanis a Sony is két konzolt dob majd piacra. A sima PlayStation 5-öt 499 dollárért, valamint a PlayStation 5 Digital Editiont 399 dollárért. Itt tehát a kisebbik tesó egy jó százassal drágább lesz ugyan a konkurenciánál, de fontos megjegyezni, hogy itt nem kell teljesítménybeli megkötésektől tartanunk. Az egyetlen különbség a kés PS5 között az optikai meghajtó: az olcsóbb változatból ezt kihagyják.
 


A Sony két körben dobja piacra az új konzolt. November 12-én az USA, Kanada, Mexikó, Ausztrália, Új-Zéland, Japán és Dél-Korea boltjaiban jelenik meg. Ezt követően egy héttel később, vagyis november 19-én debütál a világ összes többi pontján, vagyis Európában is. Azt persze nehéz lenne megjósolni, hogy az egyelőre igen korlátozott elkészült mennyiségből hova mennyi jut majd, így jó eséllyel hazánkban is csak a legszerencsésebbek juthatnak majd hozzá eleinte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!