Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáJ

18

0 hozzászólás

Intelligens klímavezérlő a Netatmótól

Bármely infravörös távirányítóval működő klímához használható a vezérlő, új funkciókkal ruházza fel őket.

 

Ahogy közeledik a nyár és az elmúlt évek tapasztalatai alapján már most mindenki a brutális kánikulától tart, újra eljön a klímák főszezonja. Manapság már épp olyan elterjedtek ezek az eszközök is minden háztartásban mint a TV vagy mosógép. De most itt a lehetőség, hogy még hasznosabbá tegyük őket!

 

A Netatmo bemutatta az intelligens klímavezérlőt, amely lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról vezérelhessük otthoni klímaberendezésünket. Így válhat a klíma is az okosotthon fontos elemévé. Az intelligens klímavezérlő minden olyan légkondicionálóhoz csatlakoztatható, amelyet infravörös távirányítóval működtetnek, és amelynek képernyőjén a beállítások megjelennek. A vezérlő és a légkondicionáló párosítása mindössze néhány percet vesz igénybe, és nem  igényel építési vagy elektromos munkát.
 


Hogy jön a képbe a mesterséges intelligencia? Öt kérdés elegendő ahhoz, hogy az intelligens klímavezérlő a mesterséges intelligencia segítségével a felhasználó szokásaihoz igazodó hűtési vagy fűtési ütemtervet állítson össze. Ez olyan konkrét  utasításokat tartalmazhat, mint például a nappali hűtése nyáron délután 2 és 4 óra között, vagy a szoba hőmérsékletének emelése télen, közvetlenül azelőtt, hogy a felhasználó hazatér a munkából.

 

Az intelligens klímavezérlő a hőmérséklet- és páratartalom-érzékelők segítségével követi és elemzi a lakásban bekövetkező változásokat. Ez az információ valós időben áll a felhasználók rendelkezésére. Az energiafogyasztás még pontosabb kezelése érdekében az intelligens klímavezérlő az "Eco-Assist" nevű földrajzi helymeghatározási funkcióval van felszerelve. Ez kikapcsolja a hűtő- és fűtőberendezéseket, amikor senki sincs otthon, és újra bekapcsolja, amikor a lakók visszatérnek. A hőmérsékletet és az összes funkciót a felhasználó is beállíthatja, bárhonnan, a Home+ Control alkalmazás segítségével. Az eszköz ráadásul hanggal is vezérelhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!