Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

21

0 hozzászólás

Immár hivatalos az Oculus Quest 2

Korábban már szivárogtak ki információk az új headsetről, mostanra viszont túl vagyunk a hivatalos bemutatón is.


Az Oculus két fronton harcol a VR-rajongók kegyeiért. Egyfelől a PC-hez csatlakozó Oculus Rift vonalon, másfelől pedig a teljesen önállóan, vagyis külső forrás nélkül működő Oculus Quest vonalon. Ez utóbbi új generációja mutatkozott be a napokban.

 

Az Oculus Quest 2-ről már idő előtt szivárogtak ki információk, de ezeket mostanra hivatalosan is megerősítették, illetve továbbiakkal bővítették ki. Az újdonság október közepén várható, és a hírek szerint valamivel olcsóbban kerül a boltok polcaira, mint anno az előd.
 


Az Oculus Quest 2 szemenként 1832*1920 pixeles felbontást ígér, vagyis összességében 3664*1920 pixelt, ami nem ha nem is korszakalkotó, de mindenképpen megfelelő minőséget sugall. Az eszköz ezt legfeljebb 90Hz-en képes frissíteni, ami szintén elmarad a legmodernebb megoldásoktól, de még mindig bőven elegendő a folyamatos és kellemes élményhez.

 

Érzékelők tekintetében hat szenzor gondoskodik a mozgáskövetés minél tökéletesebb kivitelezéséről. Az Oculus Quest 2 belsejében korrekt hardver lapul. Az SoC egy Qualcomm Snapdragon XC2 lesz, amelyet 6 GB memóriával támogatnak meg. Belső tárhelyből az olcsóbb változatban mindössze 64 GB jut, de aki mélyebben a zsebébe nyúl, az akár a 256 GB-os változatot is megvásárolhatja majd.
 


Szintén fontos, hogy az eszköz új kontrollereket is kap, amelyek üzemideje jelentősen megnő az elődhöz képest. Emellett lehetőség lesz a headsetet PC-re kötni (ehhez persze külön megvásárolandó speciális kábel kell), így a sima PC-s VR-tartalmakat is lehet vele élvezni.

 

Az Oculus Quest 2 a tervek szerint október 13-án landolhat a boltok polcain, olcsóbbik változata 299 dollárért, a drágábbik pedig 399 dollárért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!