0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

18

0 hozzászólás

High-tech maszk a Razertől

Új szintre emelnék a maszk-divatot, a CES-en mutatkozott be az RGB-s arcmaszk.

 

Az elmúlt év egyik új divatirányzata a maszkviselés lett. Mert az emberek kényszerből viselik az új ruhadarabot, amely elsődlegesen az egészség megóvásában és a járvány lassításában játszik szerepet. De miért ne lehetne a hasznos kiegészítő egyben menő is? Így gondolkozott a Razer is.

 

És a CES alkalmából be is mutatták a saját arcmaszkjukat, amely valóban megtestesíti a fiatalok számára talán legvonzóbb maszkot: egy RGB-s darabot, amely a Project Hazel nevet kapta. Korábban más olvashattunk oksított maszkról, most még egy lépéssel tovább vinnék a gondolatmenetet.
 


A mérnökök öt kritérium mentén tervezték meg az eszközt (mert végül is az): biztonság, közösségi lét, fenntarthatóság, kényelem és személyre szabhatóság. A biztonságot aligha kell magyarázni, de a maszk automatikus sterilizáló funkcióval bír, leszerelhető aktív légcserélőkkel rendelkezik és kialakítása révén nem csak antibakteriális, de vízálló is.

 

Hogy a maszk viselése ne szabjon gátat a közösségi életnek, arról az átlátszó kialakítás gondoskodik, így láthatjuk a viselő teljes arcát. Emellett a maszkban beépített mikrofon és hangszóró is van, hogy a beszélgetés is zavartalan legyen. Az RGB-világítás pedig automatikusan alkalmazkodik a környezeti fényviszonyokhoz.
 


A maszkot cserélhető szűrőkkel szerelték fel, a ventilátorokat pedig a mellékelt tokban lehet újra feltölteni, amely vezeték nélkül működik és UV-s fertőtlenítőként is funkcionál. Természetesen a formaterv megalkotásánál a hosszú távon is kényelmes viselést helyezték előtérbe, a maszk szilikon borítása révén elvileg légmentesen képes az arcra tapadni.

 

Végül, de nem utolsósorban odafigyeltek a maszk személyre szabhatóságára is. Erről a Razer Chroma kompatibilis RGB-világítás gondoskodik, amely természetesen különféle effekteket is tud.
 


Sajnos a Project Hazel egyelőre inkább csak egy koncepció, egy prototípus, mintsem valódi piacképes termék. Pedig a tudása alapján könnyen lehet, hogy lenne rá kereslet. De éppen a tervezett tudása és a Razerre jellemző árképzés miatt valószínűleg mélyen a zsebbe kellene nyúlnia érte annak, aki mindenképpen a Cyberpunk 2077-re vagy a Watcv Dogs Legionre hajazó maszkot szeretne viselni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!