Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

22

0 hozzászólás

Hatalmas az igény a GPD Win 3-ra

A még csak koncepció szintjén létező hordozható gamer PC-re órák alatt összegyűltek az adományok.

 

Mi is beszéltünk már róla, hogy a GPD új hordozható gamer PC/konzolt dobna piacra. A GPD Win 3 egyelőre csak koncepció szintjén létezik, vagyis messze van még a piacra kerüléstől. De a gyártó az Indiegogo oldalán kért az érdeklődőktől anyagi támogatást, amit órák alatt meg is kapott.

 

Az ilyen kampányok általában egy-két hónapig szoktak tartani és egy előre meghatározott minimum összeg rajongói adományokból és támogatásokból, vagyis közösségi finanszírozásból való összegyűjtését tűzi ki célul. Ha ez az összeg összejön, akkor a kampány sikeres, minden ezen felül beérkezett támogatás csak plusz. Nos, a GPD Win 3 kampánya alig néhány óra alatt sikeres lett, vagyis összegyűlt a kitűzött 200 000 dollár. Olyannyira nagy volt az érdeklődés, hogy a mutató most, 43 nappal a kampány vége előtt már 16,5 millió dollárnál jár, amit nagyjából 2300 támogató dobott össze.
 


A GPD Win 3 egy Windows 10-et futtató, első ránézésre a Nintendo Switch koncepcióját követő hordozható játékkonzol lesz. A gyártó ígérete szerint az eszköz képes lesz a legújabb játékokat is stabil 60 fps-sel futtatni, amihez meglehetősen erős hardvert pakolnak össze. Az Intel 11. generációs i9-10900K processzora kerülhet az 5,5 hüvelykes érintőkijelző mögé 16 GB LPDDR4X 4266 memóriával és Iris Xe grafikus vezérlővel megtámogatva. A képernyő két oldalán levehető kontrollerek kaphatnak helyet, a konzolt pedig egy dokkolóval a TV-re is rá lehet majd kötni.

 

A GPD Win 3 tehát immár nem csak koncepció, tovább is léphet a projekt a megvalósulás felé. Azt viszont még mindig nagyon korai lenne megjósolni, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira és főleg milyen árcédulával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!