Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

22

0 hozzászólás

Egyedi szinkronnal jön a Cyberpunk 2077

Az év legjobban várt játéka minden nyelvhez egyedi arcszinkront kap.

 

A CD Projekt RED kétségtelenül az év, de talán az évtized egyik legjobban várt játékán dolgozik. A Cyberpunk 2077 sok-sok éve készül már, de több halasztás után most már tényleg karnyújtásnyira kerültünk a premiertől. A fejlesztők extra erőket mozgósítanak, hogy tényleg egy korszakalkotó játékot kapjunk majd.

 

A munkájuk minőségét jelzi az is, ahogyan a lokalizációval, vagyis a különböző nyelvekre való fordítással bánnak. Az önmagában nem nagy hír, hogy az angol mellett számos más nyelvre is lefordítják a feliratokat. Az sem különösebben ritkaság, hogy ugyanez érvényes a szinkronra is, hiszen ma már a komolyabb költségvetésű projektekben gyakori a német, francia, spanyol hang is.
 


Ám a CD Projekt RED még egy lépéssel tovább ment. Az, hogy milyen nyelven szólalnak majd meg a játékban a szereplők, nem csak a hangok terén jelent majd változást, de a látványban is. A fejlesztők ugyanis a JALI Research stúdió által kifejlesztett technológiát is bevetik majd. Ez pedig azt jelenti, hogy a karakterek mimikája és ajkainak mozgása mindig tökéletesen illeszkedni fog a kiejtett szavakhoz. Vagyis egyetlen nyelven sem fogjuk azt érezni, hogy egy másik nyelvre felmondott szinkront hallgatunk, a szájmozgás tökéletesen egyezni fog a kimondott szavakkal.

 

A Cyberpunk 2077 az ősz nagy durranása lehet, amely november 19-én fog megjelenni. Elérhető lesz PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, valamint természetesen már PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!