Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúL

23

0 hozzászólás

Debütált az ASUS ROG Phone II

A tajvani cég nem akármivel dobálózik: mindenből az elérhető legjobbat pakolta a játékosoknak szánt telefonba.

Mobile gamer is not a gamer! – tartja a mondás játékos berkekben, de azt nehéz lenne elvitatni, hogy az okostelefonok továbbra is az egyik leggyorsabban fejlődő és terjeszkedő piacnak számítanak. És bizony ez hatással van a játékos szokásokra is, hiszen egyre több ember kapja elő inkább telefonját, hogy lenyomjon egy-két partyt, minthogy leüljön a PC vagy konzol elé ugyanezért. De ezzel együtt is, a legtöbb mai csúcskategóriás készülék nem kifejezetten a játékosok szokásai szerint ölt testet. Ezen változtatott már korábban is az ASUS a ROG Phone-nal, amelynek most hivatalosan is megjelent az utódja.

 

Az ASUS ROG Phone II nagyjából azt kínálja majd, amire számítanánk tőle: mindenből egy picit jobbat, többet, erősebbet mint az előd. És mindezt úgy kialakítva, hogy az elsősorban a játékosok igényeit és szokásait szolgálja ki. És csak másodsorban szolgáljon egyéb kényelmi funkciókat. Ennek megfelelően hatalmas kijelzőt, ehhez mérten még hatalmasabb kasznit kapunk.
 


A készülék elég tekintélyes mértetekkel bír: 171*77,6*9,5 mm. Ebben egy 6,59 hüvelykes képernyő kapott helyet, amely nagyjából a frontoldal 80%-át fedi le. Vagyis itt nem az volt a mérnökök célja, hogy minél kisebb kávát hagyjanak a kijelző körül, hanem az, hogy a készüléket játék közben is stabilan tudjuk tartani. A képernyő nem mellesleg 1080*2340 pixeles felbontással bír, amelyet 120Hz-es frissítéssel párosítottak. És jár még hozzá HDR támogatás is.

 

Mindezt persze meg is kell hajtani valamivel, így a készülék lelke a nemrég bemutatott Qualcomm Snapdragon 855+ chip, amely az alap 855-höz képest emelt órajelekkel rendelkezik. Ez érvényes a grafikus vezérlő Adreno 640-re is. A rendszer 12 GB RAM memóriával van megtámogatva, így ez sem jelenthet problémát. Ugyanakkor tárhely terén félig-meddig kompromisszumra leszünk kényszerülve. Igaz, hogy a készülék nem kapott microSD támogatást, de cserébe a belső tárhely elég bőséges: 256 vagy 512 GB lehet. Ezen azért elférnek majd a játékok.

 

A hátoldalon egy duplaszenzoros kamera kapott helyet, amely egy 48 megapixeles és egy 12 megapixeles ultra széles látószögű lencséből épül fel. Az előlapi kamera 24 megapixelre képes. Hangzás terén sem lehet majd panasz, hiszen sztereo hangszórók kerültek a készülék két oldalára.
 


Hiába azonban a brutális hardver, a hatalmas kijelző és a jó kamera, ha a készülék az első party végére már tápkábelért könyörög. Így az ASUS nem kisebb, mint 6000 mAh-s akkumulátort pakolt a kaszni alá, amelyet egy 30W-os Quick Charge 4.0 töltővel villámgyorsan fel tudunk tölteni. Az ígéretek szerint 60%-ra kevesebb, mint egy óra alatt.

 

Az ASUS ROG Phone II tehát már önmagában is egy igen komoly készüléknek számít még akkor is, ha eleve nagyon kemény kihívások elé állítjuk a játékokkal. De ehhez jönnek még az előd tovább fejlesztett kiegészítői, amelyek sajnos nem képezik részét az alap kiadásnak.

 

Egyelőre nem tudni, hogy hozzánk pontosan mikor érkezhet meg az ASUS ROG Phone II, de a tervek szerint valamikor az ősz folyamán legkésőbb. Ugyanígy a várható fogyasztói árról sincsenek egyelőre információk, de abban biztosak lehetünk, hogy nem olcsó mulatság lesz egy ilyen bitang erős kütyü.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!