Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

14

0 hozzászólás

Az LG új OLED TV-kategóriát vezet be, jöhetnek a még olcsóbb készülékek

A gyártó bevezeti az A-szériát, amely nem fogja leváltani az eddigi legalacsonyabb B-szériát.

 

Az OLED napjaink egyik legfejlettebb technológiája, amely számos tekintetben a legszebb képet képes előállítani a TV-kben. Elsősorban az LG készülékeiben találkozhatunk vele, a többi gyártó is rendre az ő paneljeiket használja saját TV-iben. Az OLED azonban meglehetősen drága, még a legolcsóbb kategóriában is. De úgy tűnik, hogy ezen idén változtatni fog az LG.

 

Természetesen nem arról van szó, hogy az eddig megismert OLED TV-ik hirtelen jelentős árcsökkentésen esnének át. Az LG inkább egy új kategória bevezetésében gondolkozik. Jelenleg az OLED TV-k B, C, G, R, W és Z kódjeleket kapnak, ezek közül a B képviseli a leggyengébb tudású készülékeket.
 


Ezt a skálát egészítik ki ettől az évtől az A-kategóriás készülékek, amelyek még alacsonyabb besorolást kaphatnak, mint a jelenleg a belépőszintet képviselő B-szériás társaik. Egyelőre nem sok részlet ismert az újdongásokkal kapcsolatban, de pár dologról már lehet olvasni. Ezek szerint az új panel természetesen 4K-s felbontású lesz és támogatni fogja a HDR tartalmakat is. De a fénysűrűsége elmarad majd a nagyobb testvérekétől. Emellett a hardver is gyengébb lesz a készülékben, illetve a panel képfrissítési sebessége is csak 60 Hz lesz. Vagyis bár várhatóan jóval olcsóbb lesz, és a képminőség még így is elég meggyőző lehet, játékra például nem ez lesz a legideálisabb választás.

 

Az LG egyelőre nem vázolta fel a terveit sem a megjelenési dátumot, sem az ajánlott fogyasztói árakat illetően. Abban biztosak lehetünk, hogy több méretben is elérhető lesz az új széria 55-től 77 hüvelykig. De nem tudni, hogy mikor és milyen árcédulával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!