FEJLESZTŐI OLDAL!! TESZT ADATBÁZIST HASZNÁLJA!
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúL

03

0 hozzászólás

Az Apple Watch 4 ellenfele lehet az új Withings Move ECG az orvosi vizsgálatok terén

Most elősször van lehetőséged egy analóg óránál, hogy bárhol, bármikor EKG-t mérj magadon. Az akár 12 hónapos akkumulátor-élettartamnak és az azonnali EKG mérésnek köszönhetően, soha nem hagysz ki egy Afib-epizódot sem. Továbbá ez a hamarosan FDA minősített eszköz egyben egy vízhatlan aktivitásmérő is, amely extra motivációt nyújt az automatikus járás, futás és megtett lépcsők nyomonkövetésén valamint az úszás közben rögzített adatok ellenőrzésén keresztül.

A pitvarfibrilláció egy gyakori és aluldiagnosztizált állapot. Az Afib (pitvarfibrilláció) a leggyakoribb szívritmuszavar, amely szívelégtelenséghez vezethet, és a stroke fő kockázata. Pitvarfibrillációban a szív csökkent pumpafunkciója miatt a pitvar nem tud teljes egészében kiürülni, ezért bizonyos idő elteltével kisebb-nagyobb mennyiségű vér marad a pitvarban, amelyből vérrög keletkezhet. Egyes embereknél tünetmentes állapot, mások erősebb szívdobogást, légszomjat érezhetnek. Az Afib betegség felel a stroke esetek több mint 1/3-áért. Minden 4. középkorú betegnél kialalkulhat ez az állapot. Az Afib betegség felismerése nem könnyű, mert időszakosan jelentkezik és az orvosi vizsgálatkor lehetünk tünetmentesek.

A szív egy elektromos impulzus által vezérelt izom, ezen elektromos jeleket pedig rögzíthetjük is. Ez az elektrokardiogram, vagyis az EKG. A MOVE ECG segítségével ha rendszertelen szívverést érzékelünk, azonnal mérhetünk egy EKG-t. Egyszerűen csak két újjunkkal érintsük meg az óra házat és 30 másodperc alatt az óra rögzít egy elektrokardiogrammot. A mérés után a kapott eredmény azonnal megjelenik a Health Mate alkalmazásban és figyelmeztet, ha további orvosi beavatkozás szükséges. Az eredményt könnyedén meg tudjuk osztani orvosunkkal is.



Köztudott, hogy az aktív élet pozitív hatással van a szívegészségre, ezért a Move ECG szintén automatikusan méri az aktivitásunkat, csatlakoztatott GPS-el követhetjük a megtett távolságot a térképen, méri a megtett lépcsők számát, motívál a több mozgásra. Az egyszerű gombelemmel működő óra akár 12 hónapot is kibír elemcsere nélkül, valamint 50 méterig vízálló, így úszás közben is problémamentesen hordhatjuk azt. A Health Mate alkalmazás letöltéséhez azonban szükséges egy iOS 10, Android 6.0 vagy ezeknél fejledtebb operációs rendszer is.
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!