Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

07

0 hozzászólás

Asustor Flashstor 6 nem csak üzleti felhasználóknak

Akinek otthon is fontos, hogy adatai biztonságban és könnyen hozzáférhetőek legyenek, azoknak remek választás lehet ez a NAS.

 

Manapság egyre több otthoni felhasználó is úgy dönt, hogy beüzemel egy NAS-t, amely sokáig inkább az üzleti felhasználók körében volt népszerű megoldás. A NAS lényegében egy olyan hálózatra kapcsolat tároló, amely biztonságos és könnyű hozzáférést kínál adatainkhoz úgy, hogy akár még biztonsági másolatot is tárol róluk.

 

Rengeteg NAS található a piacon, nehéz is eldönteni, hogy ezek közül kinek melyik lehet az ideális. Az Asustor Flashstor 6 egyik előnye éppen az, hogy nagyjából mindenkinek ki tudja szolgálni az igényeit, legyen szó hétköznapi otthoni felhasználásról vagy épp professzionális vagy üzleti környezetről. A Flashstor 6 alapja egy Intel Celeron N5105 CPU, amit 4 GB DDR4 memóriával támogatnak meg.
 

@aqua.hu Megbízható hálózati adattárolót keresel? ⚡???? #aquahu #aquawebáruház #nas #asustor #flashtor #adattárolás ♬ original sound - Aqua Webáruház


Ennél is fontosabb, hogy összesen hat darab M.2 NVMe SSD-nek van benne hely és csatlakozási lehetőség, így lényegében több TB-nyi tárhelyet is belezsúfolhatunk. A külső csatlakozásról (kettő darab) 2,5 Gb-os LAN, valamint USB 3.2, HDMI 2.0b és S/PDIF portok gondoskodnak, így nem csak az adatátvitel, de a videók és hanganyagok is a legjobb minőségben érhetők el rajta.

 

A Flashstor 6 kifejezetten halkan működik, ráadásul a megjelenésére sem lehet panasz. A modern hardvernek köszönhetően a fogyasztása is kimondottan barátságosnak ígérkezik. A szoftveres támogatás pedig lehetővé teszi, hogy könnyedén multimédiás központtá alakítsuk, de akár biztonsági központként is funkcionálhat. Emellett minden olyan funkció elérhető benne, amit manapság egy NAS-tól elvárhat az egyszeri felhasználó.

 

Adódik a kérdés, hogy mindezért mennyit kell fizetni. Nos e téren az Asustor Flashstor 6 valahol a középmezőnyben tanyázik, hiszen a 219 ezer forintos árával se nem a legolcsóbb, de messze nem a legdrágább termék a piacon. Ugyanakkor hasonló tudással és szolgáltatásokkal rendelkező NAS-t más gyártók könnyedén árazhatnak ennél jóval magasabbra is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!