Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáRC

21

0 hozzászólás

Asustor Drivestor 2 – ha NAS kell otthonra

Ha baráti áron szeretnél otthon NAS-t használni akár adatbiztonság, akár médiaszerver gyanánt, a Drivestor 2 ideális választás lehet.

 

Manapság már egyáltalán nem ritka, ha valaki otthon is beüzemel egy NAS-t. A NAS, avagy Network Attached Storage egy olyan célhardver, amely helyi hálózaton keresztül vagy akár az interneten keresztül is elérhető és adataink biztonságos és gyors hozzáférhetőségéért felel. Az ASUS almárkájaként működő Asustor kínálatában is találunk ilyen terméket, otthonra ideális választás lehet a Drivestor 2.

 

Ebben egy Realtek RTX1296 processzort találunk, amely 1,4 GHz-en ketyeg. Mellé mindössze 1 GB DDR4 memória került, ami talán nem tűnik soknak, de az optimalizált szoftvernek köszönhetően így is remekül ellátja feladatát az eszköz. A fedélzeti tárhely 8 GB eMMC flash memória. Ahogy az a nevéből már sejthető, a Drivestor 2-ben két fiókot találunk, ezekbe 3,5 hüvelykes háttértárolókat pakolhatunk.

 

A maximális befogadóképesség 22 TB, ami azért egy átlagos otthoni felhasználónak sokszorosan is elegendő lehet és persze nem is kötelező ennyivel megpakolni (ami egyébként sem lenne olcsó mulatság). Ha viszont mégsem lenne elegendő, akkor lehetőség van tovább bővíteni a kapacitást az Asustor saját bővítő eszközével, így akár a sokszorosára is növelhetjük a tárhelyet.
 

 

@aqua.hu Bemutatjuk nektek az Asustor DRIVESTOR 2 hálózati adattárolót ????️ #aquahu #aquawebáruház #asustor #nas #drivestore2 #adattárolás #AS1102T ♬ original sound  - Aqua Webáruház


A Drivestor 2 kompatibilis a FAT 32, az NTFS, az EXT 3 és EXT4, valamint az exFAT fájlrendszerekkel. Természetesen az adatbiztonság jegyében lehetőség van a háttértárolókat RAID-be kötni (0, 1). Kapunk 256 bites hardveres AES titkosítást is. Szoftveres oldalon az ADM 4.0 OS áll rendelkezésre, amely médiacenter és webcenter módban is használható, illetve kamerarendszerekhez is használható (alapból 4, de licencvásárlással akár 12 kamerához).

 

 

Az Asustor Drivestor 2 kiváló választás lehet otthoni használatra. A NAS megjelenése kellően visszafogott és elegáns, így a lakás berendezésétől sem feltétlenül üt el. Az Aqua áruházában most 76 910 forintos áron lehet megvásárolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!