Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

FEBR

03

0 hozzászólás

Szinte mindent tudni már a Samsung Galaxy Z Flipről

A Samsung következő hajlítható kijelzős telefonjáról egyre több információ lát napvilágot.


Legutóbb néhány hete ejtettünk szót a Samsung következő hajlítható kijelzős okostelefonjáról, a Galaxy Z Flipről. Akkor arról számolhattunk be, hogy a gyártó meglehetősen gyengécske akkumulátorral szereli fel a készüléket. Mostanra viszont számos fontos technikai paraméter látott napvilágot, ezek közül szemezgetünk.

 

A Z Flip a Motorola Razr-hez hasonlóan a régi idők kinyithatós mobiltelefonjainak designját követi majd. Vagyis becsukva egy apró – 87,4*73,6*17,3 mm-es „kockát” kapunk, amely szinte elveszik majd a zsebünkben. Ha viszont kinyitjuk – nem vertikálisan, mint a Galaxy Foldot, hanem horizontálisan –, akkor a méretei 167,9*73,6*7,2mm-re növekednek majd. A készülék egy 6,7 hüvelykes, 1080*2636 pixeles felbontású kijelzőt kap belül, amely a készülék előlapjának nagyjából 82%-át fedi majd le, vagyis bőven lesz körülötte káva. Ha viszont becsukjuk, egy másodlagos kijelzőt kapunk, ez 1,06 hüvelykes Super AMOLED panel lesz 116*300 pixeles felbontással, Always-On Display funkcióval.
 


A Z Flip lelke – ezt már korábban is tudni lehetett – egy Qualcomm Snapdragon 855+ SoC lesz, vagyis e téren jóval túlmutat a közvetlen rivális Motorola Razr-n, amelyben csak Snapdragon 710 dolgozik majd. A grafikus feladatokat egy Adreno 640 chip végzi, a rendszer összesen 8 GB RAM memóriával gazdálkodhat. A felhasználók pedig 256 GB RAM tárhellyel, amely nem lesz bővíthető.

 

A hátlapon egy duplalencsés kamerarendszer pihen, amely egy 12 megapixeles alap és egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű lencséből áll. Az előlapi szelfikamera 10 megapixeles lesz. A szoftveres oldalt természetesen az Android 10 képviseli One UI 2 kezelőfelülettel. A készülék – ahogy arról tehát már korábban is beszámoltunk – egy 3300 mAh-s akkumulátorral lesz felszerelve, amely remélhetőleg azért elegendő üzemidőt biztosít majd az átlagos felhasználásra. Ezt 15W-os vezetékes és 9W-os vezeték nélküli gyorstöltési funkcióval is ellátják.
 


A Samsung a Galaxy Z Flipet a pletykák szerint február 11-én a Samsung Galaxy S20-szal egyszerrel fogják hivatalosan bemutatni. A premierre sem kell már sokat várni, hiszen arra már néhány nappal később, február 14-én sor kerülhet, de egyelőre csak néhány országban. Arról nincs hír, hogy hazánkba mikor és milyen árcédulával érkezhet meg. Az viszont biztos, hogy bár olcsóbb lesz a Galaxy Foldnál, de így is a prémium kategória tetején landolhat az 1500 eurós ajánlott fogyasztói árával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!