Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

20

0 hozzászólás

Saját okostelefont tervez a Qualcomm?

Ráadásul nem is akármilyet, hiszen a gamer telefonban debütálhatna a Snapdragon 875 SoC.

 

A Qualcomm neve bizonyára sokak számára ismerősen cseng azok közül, akik valamennyire követik az okostelefonos híreket a világhálón. Egyike ugyanis a legnagyobb chipgyártóknak, amelynek Snapdragon processzorai számtalan okostelefonban teljesítenek szolgálatot. A legfrissebb hírek szerint azonban szintet lépénének. Már nem csak rendszerchipeket, de egész okostelefont is gyártanának.

 

És nem is akármilyen készülékről lehet szó. Bár egyelőre hivatalos bejelentés nem történt – erre valamikor decemberben kerülhet sor –, a spekulációk már beindultak. Az új eszközt nem egyedül, hanem a gamer okostelefonok területén szakértőnek számító ASUS-szal közösen tervezik és építik meg.
 


Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a készülékben, amelynek egyelőre nincs hivatalos típusjelzése vagy neve sem, már a Qualcomm Snapdragon 875 SoC kaphat helyet, vagyis úttörő lehet. Az új chip már 5nm-es technológiával készül, vagyis fogyasztása még kedvezőbb lehet, mint a jelenlegi csúcsot jelentő Snapdragon 865-é.

 

Egyelőre ennyit tudni csupán a tervekről, de a következő hónapokban érdemes lesz figyelni a híradásokat, mert bizonyára többet is megtudhatunk majd a kétségtelenül nagyon ígérete okostelefonról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!