Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

04

0 hozzászólás

Megjelent a Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

A szellemek a farkasok ellen egy high-tech utópiának indult szigeten.


A Ubisoft idén ősszel sem halmozza el játékok tucatjaival a rajongóit, ahogy már a francia kiadónál az utóbbi években megszokottá vált. Általában évente négy-öt megjelenéssel számolhatunk esetükben, ezek között általában két-három cím már bejáratott nagy franchise-ok folytatásai. Ezúttal is egy ilyen premierről van szó, megjelent ugyanis a Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint.
 


A Ghost Recon széria még 2001-ben indult útjára, és eddig hat fő epizódot, valamint azokhoz több kiegészítőt, néhány mellékágat és online játékot vonultatott fel. A Ubisoft a 2017-es Wildlands epizóddal viszont egészen új irányba vitte el a sorozatot, ugyanis a korábbi küldetésalapú felépítést nyílt világra és online kooperatív módra cserélték. A játék megannyi kezdeti hibája, következetlensége és problémája ellenére szép siker lett, és a frissítésekkel apránként a gondok is megoldódtak. Nem is volt meglepő, mikor idén tavasszal bejelentették a folytatást.

 

A Breakpoint sok szempontból továbblépett a Wildandshez képest. Az egyik legjelentősebb módosítás a kooperatív mód felépítése. Míg az elődben ugyanis ha tetszett, ha nem, mindig egy négyfős csapat tagjai voltunk, addig most magányos farkasokként bolyonghatunk a szigeten. A Wildlandsben, ha nem valódi játékosokkal játszottunk, akkor az MI vezérelte társakat kaptunk, most viszont csak akkor vannak társaink, ha tényleg kooperatív módba váltunk.
 


Rengeteg apró, de nagyon érdekes és hangulatos új játékelem is bekerült a játékba. Ilyen például a bivakolás, a sérülések kezelése, a stamina átformálása vagy épp a lopakodás megújulása. A szigeten (ahol a történetünk játszódik) rengeteg elhagyatott táborhelyet kutathatunk fel. Itt a tábortűz felélesztése után menedzselhetjük karakterünket. Fegyvereket rakhatunk össze, különféle teljesítményfokozó ételeket főzhetünk, pihenhetünk és általánosságban felkészülhetünk a következő feladatunkra.

 

Az állóképességünket immár nem csak sprintelés fogyasztja, hanem többek közt a domboldalon vagy hegyoldalon való felkapaszkodás is. De ami még érdekesebb, hogy a meredek domboldalakon leereszkedés is, ha pedig azelőtt elfogy a staminánk, hogy leértünk volna, akkor csúfosan legurulunk a lejtőn és összetörjük magunkat. Szerencsére az új, részletes sérülési rendszerhez hasonló gyógyítási rendszer is társul. Sebeinket be kell kötnünk, különben jelentősen korlátoznak minket. Egy lábsérüléssel nem tudunk futni, csak cammogni, egy kart ért sérüléssel nem tudunk pontosan célozni, és hasonlók.
 


A Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint tehát mától érhető el PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Megjelent a Diablo IV
Megjelenés 
2023 jún 07.
Megjelent a Diablo IV

A Blizzard új játékára évek óta vártak a rajongók, hatalmas az érdeklődés.

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!