Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

áPR

09

0 hozzászólás

Új webkamerát villantott az Elgato

A FaceCam MK.2 1080p-s felbontás és 60 fps-t kínál.

 

Bár kevésbé van rivaldafényben, a webkamerák piaca is elég jelentős bővülésen esett át az elmúlt években. Ez nagyrészt a világjárvány miatti kényszerű távmunka miatt is alakult így, hiszen hirtelen rengetegen váltottak át otthoni munkára, a meetingekhez pedig szükségessé váltak a webkamerák is. A Corsair alá tartozó Elgato fő területe a streaming, de kínálnak ilyen eszközöket is.

 

A legújabb a FaceCam MK.2, amely mindenféle felhasználási igényt képes kielégíteni. A Sony Starvis 1/2.5" CMOS szenzor fókusztávolsága 30-120cm között mozog, a látószöge pedig 84 fok. 1080p-s felbontás mellett stabil 60 fps sebességet kínál, de alacsonyabb felbontásra váltva elérhető a 120 fps is, ha épp az a fontosabb szempont.
 


A kamerát úgy tervezték, hogy hosszú használat esetén se melegedjen túl, illetve külön takarólappal fedhetjük le a szenzort, ha nem használjuk az eszközt. A számítügéphez 2 méteres USB-C és USB-A kábelen keresztül csatlakozik, természetesen kompatibilis az Elgato más eszközeivel, így a Stream Deckkel is.

 

Az Elgato FaceCam MK.2 egyetlen hiányosságának talán a mikrofont említhetjük meg, az ugyanis nincs benne. Ezzel persze még együtt lehet élni, még úgy is, hogy a gyártó 150 dollárt kér el érte, ami egy webkameráért még ezen a szinten sem kevés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!