0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

áPR

05

0 hozzászólás

Laptopokba költözik az Intel Core i9-es széria

Bemutatkozott az első Intel Core i9-es mobil processzor, ami hat maggal és 4,8 GHz-es órajellel asztali szinte emeli a notebookok teljesítményét. 
  • az Intel bejelentette első i9-es, notebookokba szánt processzorát, az i9 8950HK-t
  • a készülék hat maggal és 4,8 GHz-es maximális órajellel rendelkezik, ami összességében 41%-kal nagyobb teljesítményt jelent játékok terén az előző generációhoz képest
  • emellett érkeznek még az első Coffee Lake architektúrás i5-ös és i7-es modellek is

Asztali gépeket megszégyenítő erő

Miután az Intel bejelentette az első i9-es processzorokat, csupán idő kérdése volt, hogy mikor érkeznek meg a CPU-család tagjainak laptopokba szánt változatai. Nagyjából egy évvel az asztali verziók bemutatása után erre is sor került: az Intel beharangozta a Core i9 8950HK névre keresztelt mobil chipjét, ami a vállalat szerint "a valaha épített legjobb gamer és dizájner laptop processzor".

A puszta adatok alapján a cég nem állít valótlant, hiszen a készülék sosem látott konfigurációval kerül forgalomba. A modul maximális órajele 4,8 GHz, ami már önmagában lenyűgöző érték. A lapkában hat mag dolgozik, melyek tizenkét szálon tudnak feladatokat végrehajtani. Ezzel az i9 8950HK 41%-kal jobb teljesítményt nyújt videojátékok, és 59%-kal 4K videószerkesztés terén az előző generációs modellekhez viszonyítva.
Végre laptopokba is jön a Coffee Lake széria

A csúcskategóriás CPU elérhetőségéről egyelőre nem esett szó, de az optimista becslések szerint akár már jövő hónaptól elkezdődhet a i9 8950HK élvonalbeli laptopokba történő integrációja. Az Intel a zászlóshajón kívül további mobil processzorokat is bejelentett, így érkeznek az első Coffee Lake architektúrás i5-ös és i7-es eszközök.

Ezek a cég 14nm++ névvel fémjelzett gyártási metódusával készültek, vagyis jobb teljesítmény mellett optimálisabb energiafelhasználást ígérnek. Emellett az új készülékek támogatják a gyártó Optane memóriatípusát, ami szintén sebességnövekedést jelez az adatok mozgatása esetében. Ezzel együtt bemutatásra kerültek az i5+, az i7+ és az i9+ jelzések, melyek az új technológiával készült processzorokat fogják jelölni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Megjelent a The Surge 2
Megjelenés 
2019 szept 24.
Megjelent a The Surge 2

Újra robotpáncélba bújhatunk, hogy más robotok alkatrészeiből tápolva magunkat verekedjük keresztül magunkat Jericho City utcáin.

Bemutatkozott az iPhone 11
Megjelenés 
2019 szept 11.
Bemutatkozott az iPhone 11

Három változatot lehet majd jó pénzért megvásárolni: iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max.

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!