Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

FEBR

23

0 hozzászólás

Egyre nagyobb gondban a Sony a DualSense hibája miatt

Nem elég, hogy bírósági ügy elé nézhetnek a jelenség miatt, de mostanra kiderült, jó előre tudhatták, hogy baj lesz.

 

Néhány héttel ezelőtt robbant be a köztudatba a hír, miszerint egyre több játékosnál jelentkeznek komoly problémák a tavaly novemberben megjelent PlayStation 5 kontrollerével, a DualSense-szel. A driftelés jelensége egyre többeket érint, pedig a konzol és a kontroller is csupán néhány hónapos. Amerikában bírósági ügy lehet a dologból, és a Sony a hírek szerint nem áll túl jól.
 


Az az ügyvédi iroda, amely korábban a Nintendo és a Microsoft ellen is indított hasonló okból bírósági eljárást, most a Sonyt vette célba. Mint ismert, a DualSense kontroller analóg karjai hibásodnak meg előidézve a driftelést. Vagyis a kontroller nyugalmi helyzetben is téves mozgást regisztrál a karoknál, és mozgatni kezdi vagy a játékon belüli karakterünket vagy a kamerát.

 

A vádak szerint a Sony tökéletesen tisztában volt a hiba veszélyével, mivel olyan alkatrészt szereltek be a DualSense-be, amely már annak elődjénél, a DualShock 4 kontrollernél is produkálták a hibát. És most egyre jobban terjed egy video a neten, amelynek készítői azt állítják: a DualSense-be szerelt érzékelő üzemideje nagyjából 417 óra körülire tehető.

Szétszedték ugyanis a kontrollert és alapos tesztelésnek vetették alá az alkatrészeket. Ezek alapján derült ki, hogy az ALPS által gyártott érzékelő nagyjából 417 órányi játékidőt bír hiba nélkül. Ez még köszönőviszonyban sincs azzal az értékkel, amit a gyártó maga adott meg. Ők ugyanis azt állítják, hogy a mozgásérzékelő nagyjából kétmillió ciklusig hibátlanul működik, míg a kar lenyomását regisztráló szenzor félmillió kattintásig hibátlan.

 

A video szerzői azzal magyarázzák a vártnál jóval gyorsabb elöregedést, hogy a karok mozgatásával az azokat az eredeti pozíciójukba visszarántó rugós rendszer hamar eldeformálódik, a mozgásérzékelő pedig a folyamatos használattól romlik el. ez a 417 órányi játékidő pedig azt jelenti, hogy átlag napi két órányi játékkal számolva a DualSense kontroller legkésőbb hét hónap után beadhatja a kulcsot.
 


Ilyen esetben a felhasználónak több lehetősége is lehet. Egyrészt a hivatalos utat bejárva garanciális javításra vagy cserére küldi az eszközt a Sonyhoz, de ez a jelentések szerint hetekig tartó és gyakran igen nehézkes folyamatot jelent. Dönthetünk úgy, hogy házilag próbáljuk meg kicserélni a hibás alkatrészt, de ezt igazából senkinek sem ajánlják. A harmadik és egyben legköltségesebb megoldás új kontrollert vásárolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!