Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáJ

25

0 hozzászólás

Bemutatkozott a Realme első okosórája

Az eszközt még márciusban előzte meg a gyártó első okoskarkötője.


A Realme öles léptekkel halad afelé, hogy apró halból a telekommunikációs piac és a szórakoztatóipar egyik meghatározó szereplőjévé váljon. Ma például több fontos újdonságot is bejelentettek. Megmutatták a gyártó első TV-jét, emellett egy másik rendezvényen új okostelefont, új fülhallgatókat és powerbankokat is lepeleztek. Minket viszont a gyártó első okosórája érdekel most.
 


Az egyszerűen csak Realme Watch névre keresztelt eszköz valóban a gyártó első „okosórája”, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy még márciusban bemutatkozott egy elődje egy okoskarkötő formájában. A Realme Watch egy 1,4 hüvelyk átmérőjű, 320*320 pixel felbontással rendelkező kijelzőre épül, amelyet 2,5D-s Gorilla Glass 3 véd. A kijelző 380 nit fényerőig skálázható tíz lépcsőfokban. A Realme Watch 160mAh-s akkumulátorral érkezik, amely a gyártó ígérete szerint hét-kilenc nap üzemidőt garantál a felhasználás mértéke szerint.
 


A gyártó összesen tizenkét előre programozott felületet tölt a készülékre, ezek közül az alapértelmezett az idő és a dátum mellett az időjárás-előrejelzést, valamint különböző fitness-adatokat (lépésszám, szívritmus, elégetett kalória) jelenít meg. A készülékhez okostelefonunkra tölthetjük le a Realme Link App alkalmazást, amelyen keresztül variálhatjuk a megjelenő képernyőket. Emellett a gyártó a közeljövőben legalább száz további képernyőt ígér.
 


A Realme Watch pulzusmérőjét a Goodix szállítja, amely mellé egy SpO2 szenzort is kapunk, amely a véroxigén-szintet méri. A készülék képes 24/7-ben mérni az adatainkat, amelyekről statisztikát is kapunk. Emellett nem hiányoznak a különféle fitness-funkciók sem, amelyek megannyi sporttevékenységet képesek nyomonkövetni.
 


Szintén érdekes funkciónak ígérkezik a kameravezérlő és a lejátszóvezérlő is. Előbbivel tulajdonképpen egy kioldógombként használhatjuk az órát, míg utóbbin keresztül a zenelejátszó alapvető funkcióit vezérelhetjük: lejátszás/szünet, track-léptetés és hangerőszabályzás. A készülék emellett természetesen megjeleníti a beérkező értesítéseinket (Messenger, Gmail, Twitter, TikTok, Facbook, WhatsApp, Instagram stb.), valamint különböző emlékeztetőket is megjelenít, hogy ne felejtsünk el inni vagy mozogni.
 


A Realme Watch a tervek szerint valamikor júniusban debütálhat, de első körben csak digitális formában lehet majd megvásárolni várhatóan 48 euró körüli áron. Később természetesen a bolti értékesítés is be fog indulni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!