Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

FEBR

24

0 hozzászólás

Az idei E3-on mutatkozhat be a következő Xbox generáció

A Microsoft a pletykák szerint mindjárt két változatot is be fog mutatni, amelyek a Lockhart és az Anaconda kódneveket viselik.

Amióta videojátékok szórakoztatják a népet, örök érvényű vitatéma, hogy mely platform a legideálisabb az efféle termékeknek. A PC vs. konzol háború immár több évtizedes múltra tekint vissza, de a 2000-es években a konzolpiacon belül is kialakult egy viszonylag állandó mezőny. Ez a Microsoft, a Sony és a Nintendo triumvirátusa, amely az Xbox, a PlayStation és a Nintendo sosem sablonosított nevű aktuális konzoljainak háborúját hozta el. Az aktuális generációt a PlayStation 4, az Xbox One és a Nintendo Switch képviseli, ám ezek közül csak az első kettő érett meg a generációváltásra.És ezt a váltást már évek óta várják a rajongók, de egyelőre hivatalos bejelentés hiányában be kell érniük spekulációkkal, találgatásokkal és pletykákkal. Ami biztosra vehető: a Sony az idei E3-on garantáltan nem mutatja be a mindenki által csak PlayStation 5-nek nevezett új konzolt. Miért? Mert egész egyszerűen nem lesznek kint az idei E3-on, teljesen kihagyják a show-t. Ehelyett vagy éppen pont ezért a Microsoft learathat majd minden babért: ők a hírek szerint mindjárt két új konzolt is be fognak mutatni.

 

A két konzol a Lockhart és az Anaconda kódnéven futnak jelenleg, és jelentős specifikációbeli különbségek lesznek köztük. Az olcsóbbik változat a Lockhart lehet, amely egyedi nyolcmagos processzort kap, mellé 12 GB GDDR6 RAM memóriával. A tárhely pedig egy 1 TB-os NVMe SSD lehet, amely 1 GB/s sebességet garantál. A grafikus vezérlő egy egyedi építésű GPU lehet, amely 4 teraflops számítási kapacitással rendelkezik. Ez nagyjából a PlayStation 4 Pro teljesítményét jelenti, de természetesen az új technológiáknak köszönhetően sokkal többet kihozhatnak majd belőle a fejlesztők. Az Anaconda viszont összehasonlíthatatlanul nagyobb kapacitással kecsegtet. A lelke ennek is egy nyolcmagos egyedi építésű processzor lehet, ám ez már 16 GB GDDR6 memóriával lesz felvértezve. A tárhelyben nem lesz különbség, vagyis egy 1 TB-os NVMe SSD-re lehet számítani. A grafikus processzor viszont ebben a konzolban már 12 teraflops kapacitással kecsegtet, amely durván a duplája az Xbox One X kapacitásának.
 


Természetesen egy új konzolhoz kötelező, hogy valami nagy durranás is érkezzen a premierkor. Ez a pletykák szerint a Halo Infinite lehet, amelyre szintén évek óta várnak már a rajongók. A két új Xbox One konzol tehát az idei E3-on mutatkozhat be (annak idején az Xbox One és a PlayStation 4 közül is előbbi mutatkozott be előbb, a Sony sokat is tanult a Microsoft hibáiból), ám a premierre még egy picit várnunk kell. A hírek és a korábbi generációk példája szerint ugyanis erre leghamarabb 2020 vége felé lehet majd számítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ajándék Teppan Yaki feltét NEFF sütő és főzőlap szetthez
Akció 
2021 szept 30.
Ajándék Teppan Yaki feltét NEFF sütő és főzőlap szetthez

Vásároljon NEFF Slide&Hide® vagy Hide® sütőt szettben bármilyen NEFF főzőlappal, és most 1 db 129.990 Ft* értékű Teppan Yaki feltétet adunk ajándékba, mellyel varázslatos ételt készíthet bármilyen alkalomra. A promóció időtartama 2021.10.01 - 2021.12.31-ig, vagy a készlet erejéig tart.

Nyolcadik frissítését kapta a Far Cry 5
Akció 
2018 júl 05.
Nyolcadik frissítését kapta a Far Cry 5

Az új csomagban sok újdonság érkezett az Arcade játékmód szerkesztőjéhez, de kaptuk egy photo módot az egyszemélyes kampányhoz is. A javítások sem maradtak ki.

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!