Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

FEBR

24

0 hozzászólás

Az idei E3-on mutatkozhat be a következő Xbox generáció

A Microsoft a pletykák szerint mindjárt két változatot is be fog mutatni, amelyek a Lockhart és az Anaconda kódneveket viselik.

Amióta videojátékok szórakoztatják a népet, örök érvényű vitatéma, hogy mely platform a legideálisabb az efféle termékeknek. A PC vs. konzol háború immár több évtizedes múltra tekint vissza, de a 2000-es években a konzolpiacon belül is kialakult egy viszonylag állandó mezőny. Ez a Microsoft, a Sony és a Nintendo triumvirátusa, amely az Xbox, a PlayStation és a Nintendo sosem sablonosított nevű aktuális konzoljainak háborúját hozta el. Az aktuális generációt a PlayStation 4, az Xbox One és a Nintendo Switch képviseli, ám ezek közül csak az első kettő érett meg a generációváltásra.



És ezt a váltást már évek óta várják a rajongók, de egyelőre hivatalos bejelentés hiányában be kell érniük spekulációkkal, találgatásokkal és pletykákkal. Ami biztosra vehető: a Sony az idei E3-on garantáltan nem mutatja be a mindenki által csak PlayStation 5-nek nevezett új konzolt. Miért? Mert egész egyszerűen nem lesznek kint az idei E3-on, teljesen kihagyják a show-t. Ehelyett vagy éppen pont ezért a Microsoft learathat majd minden babért: ők a hírek szerint mindjárt két új konzolt is be fognak mutatni.

 

A két konzol a Lockhart és az Anaconda kódnéven futnak jelenleg, és jelentős specifikációbeli különbségek lesznek köztük. Az olcsóbbik változat a Lockhart lehet, amely egyedi nyolcmagos processzort kap, mellé 12 GB GDDR6 RAM memóriával. A tárhely pedig egy 1 TB-os NVMe SSD lehet, amely 1 GB/s sebességet garantál. A grafikus vezérlő egy egyedi építésű GPU lehet, amely 4 teraflops számítási kapacitással rendelkezik. Ez nagyjából a PlayStation 4 Pro teljesítményét jelenti, de természetesen az új technológiáknak köszönhetően sokkal többet kihozhatnak majd belőle a fejlesztők. Az Anaconda viszont összehasonlíthatatlanul nagyobb kapacitással kecsegtet. A lelke ennek is egy nyolcmagos egyedi építésű processzor lehet, ám ez már 16 GB GDDR6 memóriával lesz felvértezve. A tárhelyben nem lesz különbség, vagyis egy 1 TB-os NVMe SSD-re lehet számítani. A grafikus processzor viszont ebben a konzolban már 12 teraflops kapacitással kecsegtet, amely durván a duplája az Xbox One X kapacitásának.
 


Természetesen egy új konzolhoz kötelező, hogy valami nagy durranás is érkezzen a premierkor. Ez a pletykák szerint a Halo Infinite lehet, amelyre szintén évek óta várnak már a rajongók. A két új Xbox One konzol tehát az idei E3-on mutatkozhat be (annak idején az Xbox One és a PlayStation 4 közül is előbbi mutatkozott be előbb, a Sony sokat is tanult a Microsoft hibáiból), ám a premierre még egy picit várnunk kell. A hírek és a korábbi generációk példája szerint ugyanis erre leghamarabb 2020 vége felé lehet majd számítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!