Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáJ

23

0 hozzászólás

Végre Magyarországon is elérhetővé vált az Apple Pay

Korábban már sokan találkozhattak azzal a jelenséggel, hogy valaki a mobiltelefonját érintette hozzá a terminálhoz fizetéskor és elő sem került a bankkártya a bénztárcából. Eddig ez a kiváltság csupán az androidosoknak járt, azonban május 21-től kezdve már az iOS felhasználók is élhetnek a lehetőséggel.

Csak úgy, mint a droidosoknál, itt is az OTB Bank-nál lett elérhető először az újítás. Ennek segítéségvel végre az iPhone-okon is használhatóvá vált az NFC chip azon tulajdonsága, amivel termináloknál fizethetünk vele. Az Apple egyébként hírhedten szigorúan kezeli a külső alkalmazások hozzáférését a telefonokban található NFC chiphez, Magyarországon a Simple az első, harmadik fél által üzemeltetett alkalmazás, ami használhatja a teechnológiát. 



A kártyánkat egyébként rendkívül egyszerű rögzíteni a rendszerben, az adatok kézi beírása, vagy a kamerán keresztül történő beolvasása után már fizethetünk is vele az ország több tízezer banki terminálján. Ha pedig ez sem lenne elég, akkor akár a Safari böngészőben megnyitott áruházakban, online elfogadóhelyeken és applikációkon belül is fizethetünk vele. A módszer sokkal biztonságosabb, mintha közvetlenül a kártyát használnánk, hiszen így az üzletek és boltok nem közvetlenül a kártyaszámot és a hozzá tartozó egyéb azonosítókat használják fel, hanem csak egy egyedi kódot küld ki az Apple Pay. További biztonsági tényező, hogy a fizetés indításához szükségünk van az ujjlenyomatunkra vagy az arcképünkre is, így ha esetleg ellopják vagy elhagyjuk a telefonunkat, fizetni akkor sem lehet majd vele.

Az Apple Pay iPhone 6 és újabb készülékeken érhető el, a vásárlás limitje pedig a káryához beállított napi limittel egyenlő. Ha szeretnénk, akkor pedig akár az Apple Watch is használható a kasszáknál, ezzel tovább egyszerűsítve a mindennapjainkat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ország Boltja 2023
Újdonság 
2024 febr 06.
Ország Boltja 2023

A ti szavazataitoknak köszönhetően elnyerük az Ország Boltja díj 1. helyezését Számítástechnika kategóriában.   

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!